Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Snikers

Snickers
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 hod
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 2:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g mliečnej čokolády
  • 500 g karamelových cukríkov (krowky)
  • 100 g masla a 4 lyžice masla
  • 1 hrnček cukru a 3 lyžice cukru
  • 1/4 šálky kondenzovaného mlieka
  • 1 a 3/4 šálky smotany na šľahanie
  • 50 g arašidového masla
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 a 1/2 šálky nasekaných arašidov
  • 3 bielka
  • 2 polievkové lyžice džemu
  • 1 lyžička želatíny
  • 1/4 šálky vody
  • 1/4 lyžičky soli

Postup prípravy

1. Krok

Prvú vrstvu urobíme tak, že v malej panvici na miernom ohni roztopíme čokoládu (200 g), maslo (50 g) a karamelky (50 g). Zmes musí byť hladká. Nalejeme zmes na plech (22,5 cm x 32,5 cm), vymastený tukom. Pomocou špachtle zarovnáme a necháme v chlade stuhnúť.

2. Krok

Marshmalow zmes si pripravíme tak, že necháme napučať želatínu vo vode (1/4 šálky), ale nie 10 minút ako zvyčajne, ale až 45 minút. Medzitým si vyšľaháme bielka so štipkou soli. Džem s 3 lyžicami cukru zmiešame a rozvaríme, potom pridáme želatínu a nakoniec pridáme vyšľahané bielka. Prikryjeme a necháme pomaly chladnúť.

3. Krok

Potom urobíme druhú vrstvu. V strednom kastróle rozpustíme 4 lyžice masla na miernom plameni, pridáme 1 hrnček cukru a kondenzované mlieko. Akonáhle začne zmes vrieť, odrátame si 5 minút a za stáleho miešania varíme. Odstavíme a vmiešame marshmalow zmes, 1 a 1/2 šálky smotany, arašidové maslo a vanilkový cukor. Pridáme orechy a necháme trochu zatuhnúť. Potom navrstvíme na prvú zmes a zarovnáme.

4. Krok

Tretiu vrstvu pripravíme roztopením karameliek (400 g). K nim pridáme 1/4 šálky smotany na šľahanie. Povaríme dohladka. Necháme trochu vychladnúť a potom navrstvíme.

5. Krok

Štvrtú vrstvu urobíme zo zmesi roztopenej čokolády (200 g) s pridaním masla (50 g) a karameliek (50 g). Uvaríme dohladka, nalejeme navrch a zarovnáme.

6. Krok

Podávame chladené.

Ako tak na ten obrázok pozerám, je to tam inak zoradené ako v recepte. Ale, všetko záleží na Vás ako si to uložíte. Verím, že Vám bude chutiť. 🙂

 

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...