Slonia slza

Slonia slza
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 1:30 h
  • Varenie: 3:30 h
  • Hotové Za: 5:0 h
reklama:
reklama:

 

Suroviny

  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • Krém:
  • 200 g masla
  • 1 kondenzované mlieko
  • 1 banán
  • vlašské orechy na posypanie
  • čokoládová poleva

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vymiešame 6 bielkov do peny.
Zvlášť vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme múku so sódou a kakaom. Potom zľahka primiešame bielkový sneh.

2. Krok

Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie na 160 °C 30 minút.
Po upečení prehodíme piškótu cez valček do tvaru slzy a necháme tak vychladnúť.

3. Krok

Pripravíme si krém:
Maslo vymiešame s kondenzovaným mliekom, ktoré si deň predtým povaríme 3 hodinky vo vode.

4. Krok

Natrieme piškótu krémom a vložíme do stredu banán, potom preložíme do tvaru slzy. Polejeme čokopolevou a dozdobíme orieškami.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?