Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slonia slza

Slonia slza
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 3:30 hod
  • Hotové Za: 5:0 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • Krém:
  • 200 g masla
  • 1 kondenzované mlieko
  • 1 banán
  • vlašské orechy na posypanie
  • čokoládová poleva

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vymiešame 6 bielkov do peny.
Zvlášť vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme múku so sódou a kakaom. Potom zľahka primiešame bielkový sneh.

2. Krok

Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie na 160 °C 30 minút.
Po upečení prehodíme piškótu cez valček do tvaru slzy a necháme tak vychladnúť.

3. Krok

Pripravíme si krém:
Maslo vymiešame s kondenzovaným mliekom, ktoré si deň predtým povaríme 3 hodinky vo vode.

4. Krok

Natrieme piškótu krémom a vložíme do stredu banán, potom preložíme do tvaru slzy. Polejeme čokopolevou a dozdobíme orieškami.

 

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...