Slivkový ryžový nákyp

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 1:30 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 350g guľatá ryža
  • 1,5 dcl vody
  • 1,5 dcl mlieka
  • štipka soli
  • hrsť hrozienok
  • 2 PL masla
  • 4 vajíčka
  • 6 PL cukru
  • 1 vanilkový cukru
  • 1 kg sliviek

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si umyjeme ryžu necháme ju odkvapkať dáme do hrnca zalejeme 1,5 vody cca , štipku soľ zakryjeme a od bodu varu varíme cca 4-5 min na miernom plameni potom dolejem mlieko a dovarim ryžu do mäkka .Odstavíme dáme maslo a hrozienka a necháme ryžu vychladnúť .

2. Krok

vajcia si oddeleím na žltka a bielka 2 bielka dám do šľahača a 2 bielka odložím do hrnčeka .Žltka vymiešame so 4 PL cukru a van.cukru do peny . vychladnutú ryžu vmiešame do žltkov . 2 bielka vyšľahame na sneh vmiešame do masy. Slivky vykôskujeme . hlabšiu formu 27x15 x 5 cm vymažeme olejom a polovicu masy nalejeme do plechu husto poukladáme roztvorené slivky na to vylejeme zbytok masy a zbytok sliviek poukladáme na vrch. Do vyhriatej rúry na 200 st. vložim na 20 minut.

3. Krok

Potom vyšlahať aj tie druhé 2 bielka pridať 2 PL cukor vyšlahať na tuhý sneh , potrieť vrstvu ryžového nákypu a vložiť ešte na 5 min do rúry .

4. Krok

Tento rozpis postačí na 3 porcie . Konzumovať sa dá za tepla ale aj za studena . Servírovať môžete s kompotom alebo poliať sirupom, čokoládou. U nás sa k tomu nepodáva nič , lebo ja dávam veľa sliviek a ryžový nákyp je šťavnatý bohatý na slivky a konzumijeme ho aj studený.

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?