Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slivkové knedle z krupicového cesta

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť: ,
Plum dumplingi.jpg
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 7min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 80 g detskej krupice
  • 350 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 400 g sliviek
  • Na posypanie:
  • škoricový cukor
  • maslo

Postup prípravy

1. Krok

Dve tretiny mlieka zahrejte v hrnčeku, vo zvyšku rozmiešajte krupicu. Keď mlieko začne vrieť, vmiešajte doň krupičnú zmes a uvarte hustú kašu. Nechajte ju úplne vychladnúť. Potom pridajte soľ, trochu cukru a vajce, vymiešajte hladké cesto. Podľa potreby ho ešte zahustite trochou krupice, kým nedrží pohromade tak, aby z neho išli robiť placky.

2. Krok

Slivky vykôstkujte. Na mokrú dlaň rozprestrite trochu cesta, naň dajte slivku a zabaľte - z uvedeného množstva je asi šesť až osem knedlí. Varte ich asi sedem až deväť minút, kým nevyplávajú.

3. Krok

Hotové knedle posypte škoricovým cukrom a polejte rozpusteným maslom

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...