Slivkové knedle z krupicového cesta

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť: ,
Plum dumplingi.jpg
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 7m
  • Hotové Za: 30m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 80 g detskej krupice
  • 350 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžica cukru
  • štipka soli
  • 400 g sliviek
  • Na posypanie:
  • škoricový cukor
  • maslo

Postup prípravy

1. Krok

Dve tretiny mlieka zahrejte v hrnčeku, vo zvyšku rozmiešajte krupicu. Keď mlieko začne vrieť, vmiešajte doň krupičnú zmes a uvarte hustú kašu. Nechajte ju úplne vychladnúť. Potom pridajte soľ, trochu cukru a vajce, vymiešajte hladké cesto. Podľa potreby ho ešte zahustite trochou krupice, kým nedrží pohromade tak, aby z neho išli robiť placky.

2. Krok

Slivky vykôstkujte. Na mokrú dlaň rozprestrite trochu cesta, naň dajte slivku a zabaľte - z uvedeného množstva je asi šesť až osem knedlí. Varte ich asi sedem až deväť minút, kým nevyplávajú.

3. Krok

Hotové knedle posypte škoricovým cukrom a polejte rozpusteným maslom

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?