Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slivkové gule

Náročnosť:
1391430_669124256454745_877630081_n
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 20min
reklama:

Suroviny

  • 800 g v šupke uvarených zemiakov
  • 300 g polohrubej múky
  • vajce
  • kryštálový cukor a štipka soli
  • tvaroh s cukrom
  • slivky

Postup prípravy

1. Krok

Uvarené, vychladnuté zemiaky v šupke očistíme a na jemnom strúhadle ich nastrúhame.

2. Krok

Do zemiakov nasypeme 300 g polohrubej múky,jedno vajce a štipku soli, spracujeme cesto ,ak je príliš lepkavé dodáme ešte múku.

3. Krok

Cesto si vyvaľkáme , pohármi vyrežeme kolieska ktoré plníme slivkamy,(mrazené,kompot,to je jedno),

4. Krok

Medzitým dáme variť vodu,gulky už dávame variť do vriacej vody asi 10 minút.Vynikajúco chutia s tvarohom zmiešaným s cukrom,( posypané škoricou),a poliate roztopenym lekvarom(ja používam z mirabeliek).Dobrú chuť

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...