Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sladké domáce pečivo

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
012
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 11
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

S fotopostupom▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/pecivo-aj-na-velku-noc.html

 

reklama:

Suroviny

  • 180ml vlažného mlieko
  • 70g rozpustené maslo
  • 1 žĺtok
  • 420g múka hladká
  • 60g cukor kryštál
  • 1 cukor vanilkový
  • štipku soľ
  • pol čajovej lyžičky, citrónová kôra
  • 21g čerstvé droždie
  • Na potretie:
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica mlieko
  • celé klinčeky
  • Na posypanie:
  • mak
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Suroviny dáme do nádoby v pekárničke, ako prvé sa vždy musia dať tekutiny (mlieko, maslo, žĺtok)

2. Krok

Potom pridáme sypké suroviny, nasypeme múku a do jedného rohu dáme vanilkový cukor, do druhého štipku soli, do ďalšieho rohu kryštálový cukor a do posledného, citrónovú kôru.

3. Krok

Uprostred nádoby dáme droždie, ktoré jemne zahrnieme múkou. Ak používame čerstvé droždie, je dobré dávať cukor priamo k droždiu. A soľ by nemala prísť do priameho kontaktu s droždím!

4. Krok

Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program cesto. Má tri cykly, miesenie, odpočívanie, kysnutie. Trvá to 1hod. 25 minút. A ak sa cesto lepí na boky nádoby, pridať ešte troška hladkej múky, podľa potreby (ale nebolo treba)

5. Krok

Po skončení programu dáme cesto na pomúčenú dosku a rozdelíme.

6. Krok

Rukami vyvaľkáme šúlok.

7. Krok

Jeden koniec stočíme a vytvarujeme zobáčik.

8. Krok

Očko správíme z klinčeka a druhú stranu stočíme opačne.

9. Krok

Vytvarujeme krídelko a nožnicami troška zastrihneme.

10. Krok

Ostali tri šuľky, tak sme spravili aj mini veniec.

11. Krok

Pečivo nechať ešte pokysnúť 20-30 minút pod utierkou a potom natrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a veniec posypeme makom alebo podľa chuti mandľami.

12. Krok

A dáme piecť do vyhriatej rúry cca 180°C 15 - 20 minút. Pri plynovej rúre tretí stupeň a tých 20 minút. Po upečení preložiť z plechu a môžu sa potrieť ešte horúce, cukrovou vodou. Z tohto cesta, sme minule vyskúšali aj vianočku

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3814 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.