reklama:

Škvarkovníky

Kuchyňa:
Náročnosť:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 2:30 h
reklama:
reklama:

Jednoduchšia a rýchlejšia prípravaoškvarkových pagáčikov…

Suroviny

  • 800g múka hladká
  • 250g oškvarky mleté
  • 200ml kyslá smotana
  • 1 kocka droždie
  • 100ml mlieko
  • 1ČL cukor
  • 1ČL korenie mleté čierne
  • 1ČL soľ
  • 1 veľká lyžica bravčovej masti alebo 3PL oleja
  • 1 vajce
  • vajce na potretie

Postup prípravy

1. Krok

zarobíme si kvások - do pohára dáme vlažné mlieko, lyžičku cukru a kocku kvasníc.

2. Krok

do misky preosejeme múku, pridáme soľ, korenie, masť alebo olej, kyslú smotanu, vajce, kvások a zarobíme cesto

3. Krok

cesto rozvaľkáme asi na veľkosť plechu a rozotrieme naň polovicu pomletých oškvarkov, dôkladne premiesime a prikryté necháme oddýchnúť 30 minút. Potom znovu rozvaľkáme, natrieme druhú polovicu oškvarkov, cesto preložíme sprava doľava a zhora nadol a prikryté necháme oddýchnuť 30 minút.

4. Krok

cesto preložíme na pečiaci papier a rozvaľkáme ho na veľkosť plechu, spolu s papierom ho prenesieme na plech a až tam pomocou radielka nakrájame cesto na kocky ľubovoľnej veľkosti

5. Krok

plech prikryjeme a necháme ešte kysnúť 30 minút, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať kmínom, ľanom...

6. Krok

pečieme na 200°C asi 20 minút

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?