reklama:

Škoricový veniec

Kuchyňa: ,
Chod:
Náročnosť: ,
S9lH CatBls
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 2:0 h
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 2:25 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 120 ml teplého mlieka
  • lyžička cukru alebo medu na kvások
  • 1 vaječný žĺtok
  • 80 g masla
  • 15 g kvasníc
  • štipka soli
  • 300 g polohrubej múky
  • 3-4 lyžice cukru
  • 1-2 lyžičky škorice

Postup prípravy

1. Krok

Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) vode. Pridáme mlieko s 1 lyžičkou cukru a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť.

2. Krok

Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami. Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť. Necháme na teplom mieste 1 hodinu.

3. Krok

Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu. Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu. Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry.

4. Krok

Pečieme pri 200 °C po dobu 20-25 minút. Posledných 5-10 minút znížime teplotu na 180 °C. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?