Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Škoricový slimák s glazúrou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Skoricovy slimak s glazurou.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.domohozyajka.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
Rqhk3bzllgq.jpg
www.domohozyajka.com

6_w2y9ezuhy.jpg
www.domohozyajka.com
82xpgz8pup4.jpg
www.domohozyajka.com
Bjlaodfclfu.jpg
www.domohozyajka.com

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 350 g hladkej múky
  • 3 lyžice cukru
  • štipka soli
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • 45 g masla
  • 60 ml mlieka
  • 1 vajce
  • 120 ml vody
  • Plnka:
  • 45 g masla
  • 50 g cukru
  • 1,5 lyžičky mletej škorice
  • Glazúra:
  • 1 lyžica tekutého medu
  • 120 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme cesto..do misky si preosejeme múku..Zahrejeme mlieko, pridáme k nemu droždie a cukor..Necháme chvíľu nech sa droždie aktivuje..Maslo si rozpustíme v mikrovlne..pridáme do cesta, vlejeme aj drožie, olej a vodu..Pridáme aj štipku solia vymiesime cesto..Nemalo by sa lepiť na ruky..

2. Krok

Cesto necháme na teplom mieste asi 30 minút prikryté odpočívať..Potom ho na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme a potrieme maslom..Zmiešame si cukor so škoricou a posypeme namastené cesto..

3. Krok

Pomocou pizza kolieska nakrájame z cesta 6 prúžkov širokých asi 5 cm..Prúžky potom obtáčame okolo seba do slimáka..Robíme to priamo v o forme v ktorej budeme koláč piecť..

4. Krok

Keď je slimák zatočený prekryjeme ho fóliou a necháme nakysnúť kým sa nevyplní forma..Potom pečieme v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút do zlatista.

5. Krok

Kým sa koláč pečie, pripravíme si polevu..Vymiešame práškový cukor, s vanilkovým, s medom a s mliekom na kašičku..

6. Krok

Hotový upečený koláč prelejeme polevou a necháme vychladnúť a polevu zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

378 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.