Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Škoricovník

Kuchyňa:
Náročnosť:
1
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: jeden plech
  • Čas Prípravy: 55min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 100g cukor kryštál
  • 2dcl horúcej vody
  • 5ks vajcia
  • múka hladká
  • cukor práškový
  • 1 čajová lyžička škorica mletá
  • 2dcl olej
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka:
  • 250g maslo
  • 150-200g cukor práškový
  • 1/2 litra mlieko
  • 40g zlatý klas - krémový prášok
  • 2 polievkové lyžice múka hladká
  • Na posypanie:
  • orechy vlašské pražené
  • alebo strúhaná čokoláda

Postup prípravy

1. Krok

100g kryštálového cukru upáliť na karamel.

2. Krok

Pridať 2dcl horúcej vody (nesmú zostať hrčky) a necháme vychladnúť.

3. Krok

5 vajec odvážiť(aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť cukru a múky ( vážili 292g, tak toľko som navážila aj práškového cukru a múky)...cukru stačí aj menej.

4. Krok

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme lyžičku mletej škorice, 2dcl oleja, karamel, múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh.

5. Krok

Kto chce môže si cesto rozdeliť a upiecť dva pláty (ja som cesto nerozdelovala) Cesto vylejeme na plech ( ja som dávala s rozmerom36x26 vyložený papierom na pečenie a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň) tých 40-45 minút. Treba skúšať špajdlou.

6. Krok

Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku, stiahneme papier a necháme vychladnúť.

7. Krok

Zatiaľ si spravíme plnku. 1/2 litra rozdelíme, zbytok mlieka dáme variť a do zvyšného mlieka dáme zlatý klas a 2 polievkové lyžice hladkej múky a uvaríme hustý krém, ktorý necháme potom vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom.

8. Krok

Vychladnutý puding vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme.

9. Krok

Okraje cesta orežeme a cesto rozdelíme na polovicu.

10. Krok

A kedže bolo dosť vysoké, ešte som prekrojila.

11. Krok

Natrieme plnku na prvý plát a aj na da druhý.

12. Krok

Na tretí (alebo ak bude cesto nižšie tak stačí medzi dva pláty dať plnku a trochu plnky si necháme na vrchný plát) Dáme štvrtý plát, natrieme plnkou a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo dáme nasekané pražené orechy)

13. Krok

Dáme stuhnúť do chladničky, potom prekrojíme na polovicu. Prekrojíme na väčšie obdĺžniky a ešte na trojuholníky (alebo podľa svojej fantázie, kto ako chce) Prajem dobrú chuť!

Recept mám od kolegyne Jarky, zákusok je výborný, s vôňou škorice a chutí ako medovník, tak som si hneď pýtala recept. Najradšej ho robievam na vianočné sviatky a kedže Vianoce a vôňa škorice idú k sebe, tak som ho tiež vyskúšala a ponúkam tento receptík aj Vám:

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/skoricovnik.html?showComment=1379862470908#c7180357646946516931

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...