reklama:

Škoricovník

Kuchyňa:
Náročnosť:
1
  • Kusov: jeden plech
  • Čas Prípravy: 55m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:15 h
reklama:
reklama:

Recept mám od kolegyne Jarky, zákusok je výborný, s vôňou škorice a chutí ako medovník, tak som si hneď pýtala recept. Najradšej ho robievam na vianočné sviatky a kedže Vianoce a vôňa škorice idú k sebe, tak som ho tiež vyskúšala a ponúkam tento receptík aj Vám:

Suroviny

  • Cesto:
  • 100g cukor kryštál
  • 2dcl horúcej vody
  • 5ks vajcia
  • múka hladká
  • cukor práškový
  • 1 čajová lyžička škorica mletá
  • 2dcl olej
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka:
  • 250g maslo
  • 150-200g cukor práškový
  • 1/2 litra mlieko
  • 40g zlatý klas - krémový prášok
  • 2 polievkové lyžice múka hladká
  • Na posypanie:
  • orechy vlašské pražené
  • alebo strúhaná čokoláda

Postup prípravy

1. Krok

100g kryštálového cukru upáliť na karamel.

2. Krok

Pridať 2dcl horúcej vody (nesmú zostať hrčky) a necháme vychladnúť.

3. Krok

5 vajec odvážiť(aj so škrupinami), koľko budú vážiť, tak toľko treba odvážiť cukru a múky ( vážili 292g, tak toľko som navážila aj práškového cukru a múky)...cukru stačí aj menej.

4. Krok

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pridáme lyžičku mletej škorice, 2dcl oleja, karamel, múku s kypriacim práškom a vyšľahaný sneh.

5. Krok

Kto chce môže si cesto rozdeliť a upiecť dva pláty (ja som cesto nerozdelovala) Cesto vylejeme na plech ( ja som dávala s rozmerom36x26 vyložený papierom na pečenie a upečieme (plynová rúra: 3 stupeň) tých 40-45 minút. Treba skúšať špajdlou.

6. Krok

Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku, stiahneme papier a necháme vychladnúť.

7. Krok

Zatiaľ si spravíme plnku. 1/2 litra rozdelíme, zbytok mlieka dáme variť a do zvyšného mlieka dáme zlatý klas a 2 polievkové lyžice hladkej múky a uvaríme hustý krém, ktorý necháme potom vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom.

8. Krok

Vychladnutý puding vmiešame do masla a nakoniec dobre vyšľaháme.

9. Krok

Okraje cesta orežeme a cesto rozdelíme na polovicu.

10. Krok

A kedže bolo dosť vysoké, ešte som prekrojila.

11. Krok

Natrieme plnku na prvý plát a aj na da druhý.

12. Krok

Na tretí (alebo ak bude cesto nižšie tak stačí medzi dva pláty dať plnku a trochu plnky si necháme na vrchný plát) Dáme štvrtý plát, natrieme plnkou a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo dáme nasekané pražené orechy)

13. Krok

Dáme stuhnúť do chladničky, potom prekrojíme na polovicu. Prekrojíme na väčšie obdĺžniky a ešte na trojuholníky (alebo podľa svojej fantázie, kto ako chce) Prajem dobrú chuť!

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/skoricovnik.html?showComment=1379862470908#c7180357646946516931

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?