Škoricové hniezda so smotanovou polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
Untitled 1 recovered.jpg
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 1:30 h
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 1:55 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 300 ml mlieka
  • 35 g droždia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžica cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 75 g masla
  • 480 g polohrubej múky
  • Plnka:
  • 50 g masla
  • 80 g cukru
  • škorica
  • Poleva:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 100 g cukru
  • 2 vanilkové cukre

Postup prípravy

1. Krok

Pripravme si kvások z teplého mlieka cukru vanilkového cukru a droždia.Potom keď kvasnice vyskočia pridáme ostatné ingrediencie určené na cesto a vymiesime cesto ktoré necháme kysnúť 1 hodinu.

2. Krok

Na plnku si rozpustíme maslo, a primiešame cukor so škoricou podľa chuti..

3. Krok

Cesto si vyvaľkáme na pracovnej doske cca na 35 x 50 cm obdĺžnik.Potrieme ho plnkou.Môžete to urobiť aj tak že natriete len maslom a posypete cukrom a so škoricou.

4. Krok

Cesto zrolujeme do rolády a nakrájame na 12 kúskov.Uložíme na plech alebo do formy a necháme kysnúť 30 minút.

5. Krok

predhrejeme si rúru na 180°C po nakysnutí pečieme cca 25 minút.

6. Krok

Pripravíme si zatiaľ polevu.Smotanu s cukrom a s vanilkovými cukrami dáme variť.Varím n miernom plameni a občas premiešame.Varením sa poleva začne redukovať.Po upečení polejeme ešte za horúca naše úle ešte vo forme.

7. Krok

Najlepšie chutia mierne teplé...

770575 960x720 zimtschnecken mit sahneguss.jpg

864368 960x720 zimtschnecken mit sahneguss.jpg

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?