Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šišky plnené jahodovým džemom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jahodove sisky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.retetepractice.ro
  • Kusov: 40
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 1:20 hod
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg polohrubej múky
  • 2 balíky sušeného droždia
  • 8 lyžíc cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 400 ml mlieka
  • jahodový džem
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

mlieko si trochu zahrejeme aby bolo vlažné..Potom pridáme trochu cukru a droždie aby nám naskočilo..môžete pridať aj za lyžičku múky.

2. Krok

Do veľkej misy si dáme 1 kg múky, nastrúhanú citrónovú kôru zvyšok cukru, škoricu vanilkový cukor štipku soli a vajcia..Pridáme kvások a miesime kým nám nevznikne hladké cesto..cesto potom necháme na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť..

3. Krok

Po nakysnutí si cesto dáme na pracovnú dosku ktorú si trochu pomúčime a vyvaľkáme ho cca na 5 mm..Pohárikom vykrajujeme kolieska..Na jedno koliesko dáme do stredu za lyžičku jahodového džemu potrieme okraje trochou mlieka a pritlačíme druhé koliesko ktoré prilepíme prstami.

4. Krok

Takto pripravené šišky necháme ešte 20 minút podkysnúť , a vyprážame ich z oboch strán dozlatista na oleji tak, aby plávali..Hotové odkladáme na papierové utierky a zbavíme ich tak prebytočného oleja..Pred podávaním ich posypeme zmesou práškového a a vanilkového cukru..

5. Krok

Samozrejeme dá sa to urobiť aj inak, vykrajujte hrubšie asi 7 mm kolieska v ktorých pred vyprážaním urobíte v strede priehlbinku a naplníte ich džemom až keď vychladnú..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

436 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.