Šišarky

Kuchyňa:
Náročnosť:
šišarky
  • Kusov: 24
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 50m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 1:20 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 200 ml mlieka
  • 1/2 balenia kvasníc (20 g)
  • 50 ml oleja
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • semienka na posypanie.
  • nastrúhané maslo

Postup prípravy

1. Krok

Urobíme si kvások z múky trochu cukru a vlažného mlieka..Potom kvások prilejeme do misky kde už máme pripravenú múku a vajce a štipku soli a vymiesime hladké cesto ktoré necháme kysnúť 30 minút na teplom mieste..Cesto potom vyvaľkáme na tenko ,a radielkom nakrájame na prúžky4 cm x 30 cm..Potom nastrúhame trochu masla , a rolujeme jednotlivé prúžky do slimákov , ktorých ukladáme na plech ktorý je určený na muffiny.

2. Krok

Necháme 15 minút podkysnúť , potrieme olejom zasypeme semienkami podľa chuti (sézam alebo ľan) a pečieme pri 200°C 25 - 30 minút..

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?