Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sinerol – škoricové špirály

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sinerol skoricove spiraly.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
brwsugar.com
  • Kusov: 22
  • Porcií: 22
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 50 g masla
  • 2/3 šálky mlieka (šálka 240 ml)
  • 1/3 šálky vody
  • 1 sušené droždie
  • 4 lyžice cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 3 šálky hladkej múky
  • Plnka:
  • 50 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice mletej škorice
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka mletých orechov (vlašské , pekanové, lieskové )
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
  • na potretie pred pečením :
  • 1 vajce
  • na potretie po upečení:
  • 2/3 šálky práškového cukru
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 4 lyžice vody alebo pomarančového džúsu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do malého hrnca dáme mlieko a vodu a zahrievame na miernom ohni, kým nie je zmes vlažná. Odstavíme z plameňa a pridáme maslo a rozpustíme ho. Preložíme do misy robota a pridáme cukor a droždie. Trochu premiešajte a nechajte niekoľko minút pôsobiť, kým sa droždie neaktivuje.

2. Krok

Namontujte hnetací hák (samozrejme môžete miesiť aj ručne). Pridajte vajce, soľ a múku a mieste na nízkej rýchlosti. Cesto by malo byť lepivé, ale oddelené od bočných strán misy. V prípade potreby môžete pridať trochu vody alebo múky. Po niekoľkých minútach misku mixéra zakryte fóliou a nechajte aspoň hodinu kysnúť..

3. Krok

pripravíme si plnku: Všetky ingrediencie na plnku si dáme do robota a vymiešame hladkú zmes..

4. Krok

Keď nám cesto nakysne, rozdelíme ho na dve časti.. najskôr si vyvaľkáme jednu časť na pomúčenom povrchu približne na obdĺžnik 30 x 35 .Na cesto rozotrieme polovicu plnky ..

5. Krok

Pomocou ostrého noža alebo kolieska na pizzu cesto nakrájame na 10 alebo 11 pásikov. Každý pás zrolujte do špirály a položte na plech vyložený s papierom na pečenie.. Medzi špirálami udržiavajte pravidelné medzery, asi 2 cm.

6. Krok

Takto pokračujte s druhou polovicou cesta . Špirálky prikryte čistou suchou látkovou utierkou a nechajte ešte nakysnúť aspoň 30 minút.

7. Krok

Pred pečením každú potrite vyšľahaným vajíčkom a plech vložte do predhriatej rúry na 180°C ..pečieme ich asi 30 minút dozlatista.

8. Krok

Kým sa koláčiky pečú pripravíme si zmes ktorou ich budeme potierať.. V miske vymiešame cukor s pomarančovým džúsom a so škoricou dohladka.. Horúce koláče potrieme touto zmesou , a necháme úplne vychladnúť.

reklama:

2017 10 21 001 001.jpg
brwsugar.com
2017 10 21 001 003.jpg
brwsugar.com
2017 10 21 001 007.jpg
brwsugar.com
2017 10 21 001 013.jpg
brwsugar.com
2017 10 21 001 023.jpg
brwsugar.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

529 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.