reklama:

Schwarzwald roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
Schwarzwald_rolada.jpg
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 10m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 20m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 200 g višní bez šťavy
  • 3 lyžice višňovej šťavy
  • 100 g višňového džemu
  • 3 stužovače na šľahačku
  • 100 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • štipka soli
  • 100 g cukru
  • 500 ml šľahačky
  • 100 g čokoládových stružlín

Postup prípravy

1. Krok

najskôr si pripravíme višňovú náplň..Zmiešame višne so šťavou , pridáme džem a jeden stužovač šľahačky..prešľaháme dohromady..Vznikne nám hustejšia kaša s kúskami višní..

2. Krok

Pripravíme si piškótu..Vymiešame bielka so soľou , vyšľaháme do tuhých špičiek potom pridáme cukor.Pridáme žĺtka jedno po druhom a nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom.

3. Krok

Cesto dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 200°C..

4. Krok

Po upečení preklopíme roládku na utierku posypanú práškovým cukrom a 5 minút počkáme..Potom stiahneme papier na pečenie a roládu aj s utierkou zrolujeme..

5. Krok

Kým nám roláda chladne pripravíme si krém..vyšľaháme šahačku so stužovačom a s 2 lyžicami práškového cukru,.

6. Krok

Po vychladnutí piškóty natrieme ju celú šľahačkou a do stredu dáme višňovú zmes..potom úhľadne zrolujeme a ešte po celom obvode potrieme šľahačkovým krémom..

7. Krok

Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny zatuhnúť.pred podávaním ozdobíme čokoládovými hoblinami..

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?