Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Schovaná roláda

Chod:
Náročnosť:
reklama:
095
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 35min

Jednoduchá, lákavá a dá sa použiť ľubovoľné ovocie, kiwi, marhule, všetko čo máte radi.

 

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice-cukor kryštál
  • 4 polievkové lyžice-múka polohrubá
  • 1 polievková lyžica-citrónová šťava
  • z polovice citróna-citrónová kôra
  • Plnka:
  • nutella
  • 500g -jemný tvaroh mäkký
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1vanilkový cukor
  • 2PL práškový cukor
  • jahody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr vyšľaháme sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna.

2. Krok

V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút (niekedy stačí tých 10 minút)

4. Krok

Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.

5. Krok

Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)

6. Krok

Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.

7. Krok

Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou.

8. Krok

Roládu opäť zavinieme.

9. Krok

Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a poukladáme prekrojené jahody. A natrieme zvyškom plnky, môžeme dať ešte jahody.

10. Krok

A nakoniec priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.

11. Krok

Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.

12. Krok

A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jahôd, takéto ozdoby, to je obľúbená činnosť mojej dcérky :-) Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.9 / 5)

119 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

28100 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.