Schovaná roláda

Chod:
Náročnosť:
095
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 10m
  • Hotové Za: 35m
reklama:
reklama:

Jednoduchá, lákavá a dá sa použiť ľubovoľné ovocie, kiwi, marhule, všetko čo máte radi.

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice-cukor kryštál
  • 4 polievkové lyžice-múka polohrubá
  • 1 polievková lyžica-citrónová šťava
  • z polovice citróna-citrónová kôra
  • Plnka:
  • nutella
  • 500g -jemný tvaroh mäkký
  • 200g smotana kyslá 16%
  • 1vanilkový cukor
  • 2PL práškový cukor
  • jahody

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr vyšľaháme sneh. Vymiešame žĺtky s cukrom do penista a pridáme šťavu z citróna.

2. Krok

V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy. Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme na 180 °C 10-15 minút (niekedy stačí tých 10 minút)

4. Krok

Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.

5. Krok

Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku a z upečeného plátu odrežeme pás (podľa veľkosti formy, formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75)

6. Krok

Zvyšok cesta zavinieme do vlhkej utierky (ešte teplé a spolu s papierom) ako roládu.

7. Krok

Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme, dáme dole papier a natrieme nutellou.

8. Krok

Roládu opäť zavinieme.

9. Krok

Formu vystelieme potravinárskou fóliou a dáme časť plnky, vložíme roládu a poukladáme prekrojené jahody. A natrieme zvyškom plnky, môžeme dať ešte jahody.

10. Krok

A nakoniec priložíme odrezaný pás cesta a dáme stuhnúť do mrazničky, aspoň na 1-2hod. lepšie sa potom krája, keď dobre stuhne a potom sa môže preložiť do chladničky.

11. Krok

Vyklopíme z formy, odstraníme fóliu.

12. Krok

A ľubovoľne ozdobíme. My sme povykrajovali z jahôd, takéto ozdoby, to je obľúbená činnosť mojej dcérky 🙂 Dobrú chuť!

 

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?