Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

SAVOYARDY – Dlhé domáce piškóty

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Savoyardy dlhe domace piskoty.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 50
  • Porcií: 50
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru + 4 lyžice na posypanie
  • 8 vajec
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielka, dávame pozor, aby sa do bielkov nedostala ani trošku zo žĺtka. Bielká by mali byť studené. Misky, v ktorých sa budú šľahať bielka, musia byť čisté a bez kvapôčok vody. Ak dôjde k porušeniu ktorejkoľvek z týchto podmienok, bielká dobre nenapenia nebudú peniť. Bielká ihneď vložte do chladničky.

2. Krok

Polovicu cukru pridáme do žĺtkov a šľahačom vyšľaháme do nadýchanej ľahkej peny. Šľahajte minimálne 3 minúty, žĺtky by mali zväčšiť objem a výrazne zosvetliť.

3. Krok

Bielky vyberieme z chladničky a vyšľaháme šľahačom (predtým metličku umyjeme a osušíme) do hustej stabilnej peny, do ktorej postupne pridávame zvyšný cukor. Šľahajte, až kým nebudú veľmi tuhé. Keď je miska otočená hore dnom, bielká by z misky nemali vypadnúť.

4. Krok

K vyšľahaným žĺtkam pridáme 1/4 bielkov a preosiatu múku. Mixérom na nízkych otáčkach miešajte dohladka. Môžete si vziať viac alebo menej múky. Ale tu záleží na každej neúplnej polievkovej lyžici, takže vám dôrazne odporúčam, aby ste sa stále snažili držať receptu. Alebo sa od neho aspoň príliš neodchyľujte (+ - čajová lyžička).

5. Krok

Zvyšok bielok vmiešajte do cesta po častiach, cesto jemne miešajte stierkou zhora nadol, aby sa hmota nadýchala..

6. Krok

Hotové cesto by malo byť viskózne, ale tekuté, elastické a vzdušné.

7. Krok

Cesto preložte do cukrárskeho vrecka s 10 mm okrúhlou tryskou. Ak nemáte cukrárske vrecúško, nevadí. Cesto môžete jednoducho preniesť do pevného igelitového vrecka a odrezať roh.

8. Krok

Na plech vystlaný papierom na pečenie alebo silikónovu podložku robte podlhovasté piškóty asi na dĺžku i 1,5 cm dlhým a asi 1,5 cm od seba ..Aby sa vám pri pečení nezlepili..

9. Krok

vrch každej piškóty ešte posypte práškovým cukrom . Aby ste cukor rozložili rovnomerne, odporúčam vám preosiať ho cez sitko. Piškóty pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 6 - 10 minút do zlatista. Počas pečenia je lepšie rúru neotvárať, pretože piškóty vám klesnú... Presný čas závisí od vašej rúry. Sú pripravené veľmi rýchlo a je lepšie neodísť ďaleko od rúry a dbať na to, aby sa nespálili zdola.

10. Krok

Hotové piškóty vyberte z rúry a dajte vychladiť na rošt pri izbovej teplote. Z tohto množstva cesta mi vyšlo 50 piškót. Práškový cukor sa počas pečenia topí a pokrýva povrch cookies krásnym vzorom . Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

67 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.