reklama:

Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami

Náročnosť:
_DSC0527
  • Porcií: 3-4
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • múka špaldová hladká 1 hrnček
  • múka celozrnná 0,5 hrnčeka
  • voda teplá 1 hrnček
  • olej 3 PL
  • soľ atlantická nerafinovaná
  • šampiňóny čerstvé
  • smotana na varenie rastlinná
  • voda
  • soľ nerafinovaná

Postup prípravy

1. Krok

Všetky suroviny na halušky spolu zmiešame, vymiešame a necháme postáť.

2. Krok

Cesto som urobila na jedenkrát, keď halušky vyplávali na povrch, nechala som ich asi 5 minút prevariť a scedila.

3. Krok

Halušky som zatiaľ uchovávala v termo nádobe a pripravila si omáčku.

4. Krok

Šampiňóny som umyla, pokrájala na šestinky a orestovala na troche oleja. Zaliala som prevarenou horúcou vodou, aby boli akurát ponorené, chvíľu nechala variť. Pridala som smotanu, a keď omáčka zovrela, vmiešala som gustin rozmiešaný v troche vody. Prevarila a mohli sme večerať. Veľmi sa mi žiadala k tomu čerstvá petržlenová vňať, tak som ju nakrájala a pridala na porciu. Mimo fotografie sme si ešte riadne pridali 😉 S dcérou sme si viackrát naložili, ale uvedené množstvo je na večeru aj pre 3-4 ľudí.

5. Krok

Dobrú chuť 🙂

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?