Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Sacherova torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sacher
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:20 hod

 

reklama:

Suroviny

  • 200 g nasekanej horkej čokolády
  • 200 g masla
  • 240 g práškového cukru
  • 6 bielkov
  • 150 g hladkej múky
  • Marhuľová plnka:
  • 250 g marhuľového džemu
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • Čokoládová poleva:
  • 300 g cukru
  • 175 ml vody alebo pomarančového džúsu
  • 180 - 200 g nasekanej horkej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 175 °C a pripravíme si tortovú formu ktorú namažeme maslom a vysypeme múkou.

2. Krok

Rozpustíme si čokoládu vo vodnom kúpeli a za stáleho miešania nechámne vychladnúť.Vymiešame maslo pridáme cukor 80 g a pokračujeme v miešaní ešte 2 minúty na najvyššej rýchlosti.Potom pridajte roztopenú čokoládu a miešajte kým sa všetko neprepojí.Nakoniec vmiešame múku..

3. Krok

Vaječné bielka si vyšľaháme v zbytku cukru .Približne 1/4 bielkovej zmesi si vmiešame do cesta ,premiešame a potom zas časť bielkovej zmesi..

4. Krok

Premiešame aby cesto bolo bez hrudiek a vylejeme ho do pripravenej tortovej formy.

5. Krok

Pečieme na 180 °C približne 45 minút.

6. Krok

Marhuľový džem si v malej panvičke zohrejme a prilejeme rum.Pokiaľ chcete môžete použiť aj džús..Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme 2 - 3 minúty.,Musí nám vzniknúť homegénna zmes .Tú potom pretrieme cez sito a ešte odložíme nech vychladne.

7. Krok

Čokoládovú piškótu si prerežeme na polovicu ..samozrejme horizontálne.))potrieme spodnú časť pripraveným marhušovým džemom prikryjeme vrchnou časťu piškóty a vrch taktiež potrieme džemom.

8. Krok

Takto pripravenú Sacherku nechajte chvíľu na chladnom mieste postáť nech nám džem presiakne do piškóty.

9. Krok

Teraz si pripravíme čokoládovú polevu.:Do melého hrnčeka si dáme rozvariť za stáleho miešania cukor a vodu alebo džús ,pridajte nalámané kúsky čokolády a nechajte roztopiť.vymiešajte do hladka a potom nechajte trošku vychladnúť.

10. Krok

S polevou pokryte celú tortu a aj jej boky.

11. Krok

Nechajte poriadne na chladnom mieste zatuhnúť aspoň 1 hodinu.

12. Krok

Pred podávaním dozdobte vyšľahanou šľahačkou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

14 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

41623 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.