Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šach Mat

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šach Mat
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min

2017 05 23_185119.jpg2017 05 23_185125.jpg2017 05 23_185135.jpg2017 05 23_185141.jpg2017 05 23_185149.jpg2017 05 23_185158.jpg2017 05 23_185204.jpg2017 05 23_185211.jpg2017 05 23_185217.jpg2017 05 23_185224.jpg2017 05 23_185230.jpg

reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 50 ml mlieka
  • 2 lyžice kakaa
  • 150 g masla
  • 180 g polohrubej múky
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Tvarohový krém:
  • 4 vajcia
  • 120 g práškového cukru
  • 700 g tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 125 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • Čokoládová glazúra:
  • 100 g čokolády
  • 50 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dajte mlieko, kakao, cukor a maslo do hrnca a zahrievajte, kým sa všetky zložky nerozpustia. Nezabudnite miešať. Keď sa hmota stáva rovnomernou, odstráňte z tepla, ochlaďte. Pridajte k vychladenej mase múku, prášok do pečiva a vajcia. Všetko zmiešajte pomocou šľahača alebo mixéra pomalou rýchlosťou.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie, a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C asi 25 minút.

3. Krok

Po upečení necháme piškótu vychladnúť.

4. Krok

Vymiešame si tvarohový krém.Najskôr vyšľaháme maslo s cukrom do peny, pridáme žĺtka.Potom pridáme tvaroh a kyslú smotanu.Neskôr vyšľahaný sneh z bielkov a vanilkový cukor.Krém dáme do chladničky.

5. Krok

Čokoládovú piškótu nakrájame na 10 rovnakých pásikov ..Plech v ktorom sme piekli piškótu si vyložíme alobalom, alebo potravinárskou fóliou a rozložíme pásiky , tak aby sme mali medzi nimi rovnakú vzdialenosť približne o veľkosti pásika z piškóty.

6. Krok

Voľný priestor medzi pásikmi zaplníme tvarohovým krémom. Použite cukrárske vrecko pečivo alebo aj obyčajný mikroténový sáčik ktorý v jednom rohu zastrihnete.

7. Krok

Teraz rozložte druhú vrstvu. Položte čokoládové prúžky na miesto tvarovaného krému. a zas opačne krém nastriekajte na piškótu v medzipriestore..))

8. Krok

Potom si už len vo vodnom kúpeli pripravíme čokoládovú polevu a koláčik ňou prelejeme ..Necháme v chladničke úplne zatuhnúť..

9. Krok

Môžete ozdobiť aj práškovým cukrom ..Podľa fotografie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

4 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1817 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.