reklama:

Ryžový nákyp s karamelom

Ryzovy nakyp
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30m
  • Varenie: 1:30 h
  • Hotové Za: 2:0 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 225 g ryže
  • 1 liter mlieka
  • 4 žĺtky
  • 50 g vanilkového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 50 g hnedého cukru na karamel
  • Ovocie podľa chuti (vhodné sú marhule alebo slivky)

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si opláchnite ryžu do čistej vody.

2. Krok

Potom ju dajte do hrnca s hrubým dnom, zalejte mliekom a dajte variť.

3. Krok

Varte 30 minút potom pridajte cukor a vanilku, prikryte a duste ešte 10 min.

4. Krok

Po uvarení odstavte a nechajte mierne vychladnúť. Pridajte žĺtka a zamiešajte.

5. Krok

Upražte z hnedého cukru karamel, zalejte trochou vody (cca 2 lyžice) a prevarte.

6. Krok

Vymaslite si formu alebo pekáč maslom, na dno vylejte karamel a dajte polovicu ryžovej hmoty .

7. Krok

Potom navrstvite ovocie a prikryte zbytkom ryže.

8. Krok

Na vrch môžte dať ešte pár plátkov masla a dajte do trúby na 180 °C cca 40 minút piecť..

Pred podávaním môžete zasypať práškovým cukrom.

Taktiež môžete druhú polovicu ryžovej zmesi pre obmenu zafarbiť  kakaom.

 

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?