Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle bravčové rezne

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Rychle bravcove rezne.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 500 g bravčového mäsa (karé, stehno, panenka)
  • 80 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • olej
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Opláchnite mäso, osušte papierovými utierkami. Potom nakrájame na tenké plátky s hrúbkou najviac 1 cm. Celkovo sa získa 4-5 plátkov. Plátky bravčového mäsa zakryte potravinárskou fóliou a jemne ich naklepte.. Každý kúsok osoľte a okoreňte.

2. Krok

Potom zalejte bravčové mäso s kyslou smotanou tak, aby boli plátky smotanou pokryté zo všetkých strán a nechajte marinovať pri izbovej teplote 1 hodinu, a pokiaľ je to možné, aj dlhšie, potom v chladničke. Všeobecne platí, že čím dlhšie je mäso marinované, tým je šťavnatejšie . Dobré je mäso namarinovať deň vopred..

3. Krok

V miske rozšľaháme vajíčko so štipkou soli. Ak je vajíčko malé a vidíte, že to nemusí stačiť na všetko mäso, pridajte ďalšie vajíčko alebo zrieďte 2 lyžicami mlieka.

4. Krok

Na tanier si dáme hladkú múku..

5. Krok

Reznem najskôr dáme do vajíčkovej zmesi.. Potom zo všetkých strán obalíme v múke. Prebytočnú múku pretrepte, aby sa na panvici nespálila. Ak chcete, môžete rezníky znovu namočiť do rozšľahaného vajíčka. Urobil som to takto a môžem vám povedať, že ak rezne ponoríte do vajíčka dvakrát, chutia lepšie.

6. Krok

Na strednom ohni rozohrejeme rastlinný olej na panvici. Poukladáme pripravené mäso a kotlety z oboch strán opekáme asi 4 - 5 minút do zlatista.

7. Krok

Ako príloha sú vhodné varené zemiaky, ryža, pohánka, cestoviny a šalát z čerstvej zeleniny. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

220 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.