reklama:

Ryba so zeleninou na pare

Ryba na pare6 logo
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 3m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • filet z ľubovoľnej ryby
  • citrón
  • soľ
  • mrkva
  • cibuľa
  • cesnak
  • brokolica
  • zemiaky
  • zázvor
  • cuketa
  • bylinky čerstvé

Postup prípravy

1. Krok

filet z ryby (treska, kapor,..) umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou, preložíme do nádoby parného hrnca, osolíme, okoreníme, obložíme kolieskami citróna a bylinkami - tymián, rasca, petržlenová vňať - alebo ľubovoľné iné...

2. Krok

zeleninu umyjeme, očistíme... zemiaky nakrájame na tenšie kolieska, cibuľu na mesiačiky, cesnak a zázvor nasekáme na drobnejšie, brokolicu rozoberieme na drobnejšie ružičky, cuketu a mrkvu nakrájame pomocou škrabky na dlhé pásy

3. Krok

zeleninu osolíme, pridáme bylinky a vložíme do parného hrnca okrem cukety a brokolice, tie pridáme až na záver

4. Krok

paríme - rybu asi 15 minút, zemiaky 20-25 minút, zeleninu asi 20 minút, brokolicu 10 minút a cuketu asi 5 minút... všetko záleží od toho aký máte parný hrniec.

5. Krok

príprava v parnom hrnci je nielen zdravá, rýchla a jednoduchá ale takáto príprava zvýrazní chute jednotlivých pokrmov aj bez zbytočného pridávania korenia a koreniacich zmesí...

6. Krok

rybu podávame s kúskom masla, kolieskom citróna a zo všetkou tou báječnou zeleninou 🙂

 

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?