reklama:

Ruské vajcia

12002809_1212098208816238_1446944209245931424_n
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 2 kg zemiakov
  • sterilizované uhorky
  • 2 cibule
  • majonéza pre ľahšiu verziu pochúťková smotana
  • soľ a korenie
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • mrkva s hráškom sterilizovaná
  • jemná saláma ako liptovská ..
  • kápia
  • sterilizovaný hrášok
  • pažítka
  • uvarené vajcia na tvrdo..
  • kečup

Postup prípravy

1. Krok

Zo zemiakov si urobíme najskôr šalát..Uvaríme zemiaky v šupe ..Po vychladnutí ich očistíme pretlačíme a zarobíme s majonézou (dá sa použiť aj tatárska omáčka alebo pochúťková smotana) pridáme horčicu , nastrúhanú uhorku na hrubšom strúhadle, nakrájanú cibuľu, a mrkvu s hráškom..Dochutíme soľou a korením ak je šalát prikyslý môžeme pridať aj trochu cukru.

2. Krok

Na tanier alebo na tácku si zo šalátu robíme kôpky..Na vrch každej kôpky položíme polovicu vajíčka ktorú prelejeme majonézou rozrobenou s trochou kečupu..(zas pre light verziu použijeme kyslú smotanu) zo salámy urobíme motanicu.-)) a potom prizdobíme kyslou uhorkou hráškom a kápiou..nakoniec presypeme pažítkou ktorú si na jemno nasekáme..

3. Krok

samozrejme zdobiť môže každý podľa vlastnej chuti a fantázie..Toto je moja frišká verzia ale dá sa to urobiť oveľa krajšie ak je viac času.))

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?