reklama:

Rumba koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
Rumba
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 7 bielok
  • 220 g cukru
  • 100 g hrozienok
  • 100 g želé cukríkov
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • 2 lyžice múky polohrubej
  • piškóta:
  • 4 vajcia
  • 5 lyžíc cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • Krém:
  • 7 žĺtkov
  • 125 g cukru
  • 3 vanilkové cukre
  • 1/2 litra mlieka
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 250 g masla

Postup prípravy

1. Krok

Bielka vymiešame s cukrom do snehu.Pomaly pridáme ostatné prísady ..Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C asi 30 minút..Odhadnete či je koláč upečený podľa zlatej farby a vône.-.

2. Krok

Piškótu urobíme vymiešaním vaječných bielkov zo 4 vajecspolu s cukrom do peny..Potom postupne primiešame žĺtka .A nakoniec múku..Môžete pridať aj jednu lyžičku kypriaceho prášku.-.

3. Krok

pečieme 15 minút pri 180 °C ..Hotovú piškótu prekrojíme na dve časti..

4. Krok

Pripravíme si krém.Rozmiešame žĺtka v 2 dcl mlieka a pridáme pridáme aj hladkú múku..Ostatné mlieko rozvaríme s cukrom..Keď sa začne mliečko variť vylejeme žĺtkovo múčnu zmes a uvaríme hustý puding.Potom odstavíme a necháme úplne vychladnúť..Do vychladnutého pudingu primiešame maslo ..

5. Krok

Koláčik vrstvíme tak, že prvú časť piškóty potrieme krémom..Potom položíme na krém piškótu z bielkov a orieškovo hrozienkovej zmesi, a tú pretrieme opäť krémom..Na druhú časť krému položíme zostávajúci plát piškóty..Vrch posypeme práškovým cukrom , a môžeme servírovať...

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?