reklama:

Rukolovo – citrónové cestoviny

Kuchyňa:
Chod:
100_4348 (640x480)
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 0m
  • Varenie: 0m
  • Hotové Za: 20m
reklama:
reklama:

Toto rýchle, pikantné a zároveň svieže jedlo je ideálne do horúcich letných dní, alebo ako letná ľahká večera. Vďaka cesnaku a mnohým čerstvým bylinkám je to ku všetkému aj veľmi zdravé jedlo. Receptom som sa inšpirovala od maďarskej redaktorky, pani Stahl.

Suroviny

  • 20 dkg cestovín (Najlepšie fusilli alebo farfalle)
  • citrónová šťava z polky citrónu
  • kôrka z jedného nastrúhaného citrónu
  • 5 ks jarnej cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 dl olivového oleja
  • 4 dkg čerstvých bazalkových listov
  • 2 dkg čerstvých mätových listov
  • 7 dkg rukoly
  • soľ, čerstvo mleté korenie,
  • čerstvo nastrúhaný parmezán

Postup prípravy

1. Krok

1. Dáme si zovrieť osolenú vodu na cestoviny. Kým voda vrie, resp, cestoviny sa varia, pripravíme si omáčku. 2. Do mixéru si pripravíme všetky zvyšné suroviny: cesnak, cibuľku, bazalkové listy, mätové listy, nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z polky citróna, olivový olej, rukolu, dosolíme, okoreníme a všetko spolu zmixujeme. Následne pridáme naberačku z cestovinovej vody. 3. Keď sa cestoviny uvaria, scedíme, nalejeme na ne omáčku, dobre premiešame a pred podávaním posypeme syrom.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?