Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda Slonie Oko

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada slonie oko.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
jekinkapric.blogspot.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Žltá roláda:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • marhuľový džem
  • Tmavá roláda:
  • 7 bielkov
  • 7 lyžíc práškového cukru
  • 3 žĺtky
  • 10 lyžíc mletých vlašských orechov
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Plnka:
  • 4 žĺtka
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 150 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyhrejte rúru na 180°C. Piškóty sa pečú v plechu s rozmermi 30 x 40 alebo o niečo menšom, ak chcete, aby bola roláda hrubšia.

2. Krok

Najskôr si pripravíme žltú piškótu: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, kým sa cukor nerozpustí, potom vmiešame . Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry. 8-10 min Upečenú piškótu vyberte, opatrne odlepte z papiera a jemne zviňte do rolády.

3. Krok

Tmavá piškóta: Oddeľte bielká od žĺtkov tak, že si bielky dáte do misky, v ktorej budete miešať piškótu, a žĺtky ihneď oddelíte - tri vložte do pohára (sú potrebné na tmavú piškótu) a 4 dáme do kovovej misky.. Vmiešajte z bielkov tuhý sneh, pridajte cukor a miešajte, kým sa neroztopí, potom pomaly po jednom pridávajte vaječné žĺtky. Pomocou kuchynského robota opatrne vmiešame vlašské orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva. Nalejeme na plech vyložený s papierom na pečenie, pečieme 10 minút (pozor, aby sa nespálila, mala by mierne stmavnúť), opatrne stiahneme papier a zabalíme do rolády.

4. Krok

Plnka: Vajcia, žĺtky, cukor a vanilkový cukor dobre premiešajte a misku za stáleho miešania dajte nad paru. Nad parou plnka začne hustnúť, asi za desať minút pridáme čokoládu nalámanú na kocky a nasekané a zmäknuté maslo a miešame, aby sa všetko roztopilo a spojilo, potom odstavíme.. Piškótu natrite teplou plnkou, aby sa lepšie rozotierala, pretože pri ochladení stuhne.. Trochu z plnky si odložte aj na potretie rolády zvonku. Žltú piškótu veľkoryso natrieme marhuľovým džemom a zrolujeme. Tmavú piškótu natrieme plnkou, potom na jej začiatok dáme stočenú žltú roládu a spolu ich zrolujeme do jednej rolády. Vrch potrieme opäť plnkou a posypeme mletými orechmi. Odložíme do chladničky aby všetko dobre vytuhlo.

5. Krok

Potom nakrájame na plátky...

reklama:
Slonovo oko 1.jpg
1.bp.blogspot.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

427 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.