Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda s mascarpone krémom

Náročnosť:
reklama:
Rolada smascarpone kremom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 130 g práškového cukru
  • 70 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • 5 vajec
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • Krém:
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 200 g mascarpone
  • 80 g práškového cukru
  • Na ozdobu :
  • čerstvé figy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky, pričom dávame pozor, aby sa nám do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka. Bielká by mali byť studené. Riad, v ktorom sa budú šľahať bielky, musí byť čistý, bez kvapky vody. Ak sú niektoré z týchto podmienok porušené, bielká nebudú dobre peniť.

2. Krok

Bielky vyšľaháme šľahačom na nadýchanú, stabilnú penu, postupne pridávame soľ, cukor a vanilkový cukor.

3. Krok

potom za stáleho šľahania pridávame po jednom žĺtky..

4. Krok

Múku preosejeme s kakaom a postupne ju v niekoľkých krokoch pridávame do cesta, pričom ho stierkou jemne miešame zhora nadol. Môžete pridať viac alebo menej múky ako ja. Zamerajte sa na konzistenciu cesta.

5. Krok

Hotové cesto - homogénne, bez hrudiek múky, mäkké, tekuté a vzdušné.

6. Krok

Plech na pečenie prikryte pergamenom a zľahka ho namažte rastlinným olejom. V tomto prípade je lepšie prebytočný olej utrieť obrúskom. Cesto nalejeme a uhladíme. Mám štandardný plech na pečenie s rozmermi 30 × 40 cm Pečieme v rúre predhriatej na 220 ° C 6-8 minút. Je dôležité, aby ste sušienku nepreexponovali, inak vyschne a pri skladaní sa môže zlomiť. Určite čas podľa vašej rúry.

7. Krok

Správne upečená piškóta by mala po stlačení odskočiť. Na hotovú piškótu ihneď položte list čistého papiera na pečenie a koláč otočte. Odstráňte papier, na ktorom ste piekli, a prikryte potravinovou fóliou. nechajte vychladiť. Niektoré gazdinky piškótu okamžite stočia do rolky, aby sa neskôr lepšie rolovala..

8. Krok

Kým piškóta chladne, pripravte si krém. Smotana je potrebná s obsahom tuku 33% a vyšším. Smotanový syr, bez príchute. Podľa chuti môžete pridať viac alebo menej práškového cukru.

9. Krok

Mascarpone vopred vyberte z chladničky. Malo by mať izbovú teplotu . Dobre ho roztlačte lyžičkou, aby sa ľahšie spájal so šľahačkou..

10. Krok

Studenú smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha. Potom vmiešame mascarpone a všetko spolu rozšľaháme do hladka..

11. Krok

Na vychladnutú piškótu nanesieme krém v rovnomernej vrstve a necháme trochu krému na ozdobenie vrchu. potom piškótu zvinieme do rolády..

12. Krok

na vrch nanesieme krém ktorý sme si odložili.. Ak chcete byť kreatívny použite vidličku a urobte ryhy.. Potom posypeme kakaom cez jemné sitko..

13. Krok

Pred podávaním môžete roládku dodatočne ozdobiť čerstvým ovocím a bobuľami , mätou. Dobrú chuť!

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

806 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.