Roláda s chuťou bielej čokolády

Kuchyňa:
Náročnosť:
3 (2)
  • Čas Prípravy: 25m
  • Varenie: 15m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • Plnka:
  • 400ml smotany na šľahanie
  • 100g čokoláda biela
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • Cesto:
  • 5 vajec
  • 5 polievkových lyžíc cukor kryštál
  • 4 polievkové lyžice múka polohrubá
  • 1 polievková lyžica kakao
  • Na ozdobenie:
  • čerstvé maliny, alebo ľubovoľné ovocie

Postup prípravy

1. Krok

Deň vopred si spravíme plnku. Do smotany rozlámeme bielu čokoládu, pridáme 2PL práškového cukru a za stáleho miešania zohrievame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Potom necháme vychladnúť a dáme do chladničky, najlepšie do druhého dňa.

2. Krok

Vychladnutú smotanu vyšľaháme na tuhý krém a odložíme do chladničky.

3. Krok

Spravíme si cesto. Najskôr vyšľaháme sneh

4. Krok

Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.

5. Krok

Postupne pridáme preosiatu múku.

6. Krok

A nakoniec opatrne vmiešame kakao (ak chcete tmavšie cesto, pridáme 2PL kakaa)

7. Krok

Cesto vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme asi 15 minút na 180 °C. Upečené cesto dáme hneď na vlhkú utierku.

8. Krok

A po 2 minútach, stočíme spolu s papierom do rolády. Vychladnutú roládu opatrne rozvinieme a dáme dole papier. A natrieme plnkou ( trochu plnky si necháme na potretie vrchu rolády)

9. Krok

Roládu opäť zavinieme a vrch rolády, potrieme zyvšným krémom a dáme stuhnúť do chladničky.

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/04/rolada-s-chutou-bielej-cokolady.html

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?