Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda Láska

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada laska.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.kolacirecepti.net
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 5 bielok
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtka
  • 80 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička octu
  • 1 lyžička likéru Maraskino (môže byť rum)
  • 50 ml oleja
  • Krém:
  • 3 žĺtka
  • 60 g práškového cukru + 2 lyžice
  • 1/2 práškovej želatíny
  • 250 g mascarpone
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • kôra z jedného citróna (nastrúhaná)
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • Želé:
  • 250 ml malinového pyré
  • 25 g gustinu alebo zlatého klasu
  • 1 -2 lyžice cukru
  • 20 g masla
  • Ozdobenie:
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • pár kúskov čerstvých malín
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si vyšľahaáme vaječné bielky so štikpu soli do peny, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.

2. Krok

Potom pridávame žĺtky a za každým dobre premiešame..Ručne potom stierkou vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a s kakaom.

3. Krok

Nakoniec pridáme olej, likér alebo rum a ocot.

4. Krok

cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie rozmerov cca 30 x 30 a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C asi 10 - 15 minút.

5. Krok

Po upečení preklopíme na vlhkú utierku a stiahneme papier na pečenie..Potom zrolujeme a necháme tak vychladnúť.

6. Krok

Príprava želatíny: Do panvice si dáme malinové pyré a rozvaríme ho..Pridáme k nemu cukor a maslo..V troche vody si rozmiešame gustin a vlejeme ho do varieceho sa pyré, a uvaríme husté želé...Ochladenú roládu rozrolujeme a prelejeme malinovým želé..Takto necháme trochu zatuhnúť.

7. Krok

Krém: Vaječné žĺtka šľaháme nad parou vo vodnom kúpeli spolu s cukrom asi 10 minút do hustej zmesi..Potom odstavíme a prikryjeme misku fóliou a necháme vychladnúť.pripravíme si želatínu podľa pokynov na obale ..

8. Krok

Mascarpone vyšľaháme spolu s 2 lyžicami cukru, pridáme k nemu citrónovú šťavu , vyšľahanú šľahačku a nastrúhanú citrónovú kôru.Vmiešame aj vychladnuté žĺtka ,a pripravenú želatínu..Takto premiešame a odložíme na 20 minút do chladničky aby nám krém zatuhol..

9. Krok

2/3 krému rozotrite na želé vrstvu a roládu pevne zrolujte a zabaľte do fólie..Vložte na pár hodín do chladničky..

10. Krok

mliečnu čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a premiešame ju s 50 ml smotany na šľahanie.Zmes potom primiešame k 1/3 krému ktorý nám zostal, a rozotrieme po povrchu rolády.Môžete použiť aj cukrárske vrecko a nazdobiť..Dodekorujte s čerstvými malinami.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

241 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.