Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda „Čierny les“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Roláda "Čierny les"
19
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min

Dsc00951.jpgDsc00955.jpgDsc00956.jpgDsc00957.jpgDsc00959.jpgDsc00962.jpgDsc00964.jpgDsc00965.jpgDsc00966.jpgDsc00968.jpgDsc00971.jpgDsc00974.jpgDsc00978.jpgDsc00994.jpgDsc00996.jpgDsc00999.jpgDsc01002.jpgDsc01005.jpg

reklama:

Suroviny

  • 35 g polohrubej múky
  • 25 g mletých lieskových orieškov
  • 15 g kakaa
  • 3 vajcia
  • 110 + 25 g práškového cukru
  • višne
  • Tvarohový krém:
  • 250 g tvarohu alebo mascarpone
  • 100 g masla
  • 150 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske si zmiešame suché prísady.Múku, mleté orechy a kakao..

2. Krok

Bielka ( 75 g ) budú šľahané cukrom ( 25 g ). Vyšľaháme ich do tuhého snehu..

3. Krok

V ďalšej miske vyšľahajte žĺtky ( 60 g ) a vajcia ( 125 g ) s cukrom ( 110 g ). Šľaháme do bielej nadýchanej peny.správne vyšľahaná pena je vtedy keď vám z metličiek pena nekvapká ale ťahá sa v pásikoch.

4. Krok

Do zmesi zo žĺtok jemne primiešame suchú zmes.Miešame zhora dole a krátko.Potom v dvoch krokoch primiešame vyšľahané bielká.

5. Krok

Vylejeme cesto na plech na pečenie, vložený pergamenom. Na štandardnom plechu o rozmeroch 30 x 40 cm .

6. Krok

Roztrite cesto na plech. Hrúbka cesta by mala byť približne 4-5 mm (stúpne na 5-7 mm). Vložíme do rúry na pečieme na 180 stupňov 10-12 minút.Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou potom zrolujeme a tak necháme vychladnúť..

7. Krok

Zatiaľ čo sa piškóta chladí, pripravíme si višne..Môžete použiť mrazené , čerstvé ale aj zavárané.

8. Krok

Keď piškóta vychladne , otočte ju a stiahnite papier na pečenie.Zrežte okraje ..Ak chcete môžete piškótu pokvapkať višňovým sirupom.

9. Krok

Krém si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencií.

10. Krok

Na piškótu natrieme rovnomerne krém, a chaoticky poukladáme višne samozrejme bez kôstok.Roládu pevne zrolujeme.

11. Krok

Takto pripravenú ju dáme do chladničky na 2 - 3 hodiny oddýchnuť.

12. Krok

roládu môžete dekorovať podľa fantázie..dozdobiť ako poleno kúskami čokolády, alebo len preliať čokoládovou polevou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1122 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.