Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Roláda „Čierny les“

Kuchyňa:
Náročnosť:
Roláda "Čierny les"
19
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 35 g polohrubej múky
  • 25 g mletých lieskových orieškov
  • 15 g kakaa
  • 3 vajcia
  • 110 + 25 g práškového cukru
  • višne
  • Tvarohový krém:
  • 250 g tvarohu alebo mascarpone
  • 100 g masla
  • 150 g práškového cukru

Postup prípravy

1. Krok

V miske si zmiešame suché prísady.Múku, mleté orechy a kakao..

2. Krok

Bielka ( 75 g ) budú šľahané cukrom ( 25 g ). Vyšľaháme ich do tuhého snehu..

3. Krok

V ďalšej miske vyšľahajte žĺtky ( 60 g ) a vajcia ( 125 g ) s cukrom ( 110 g ). Šľaháme do bielej nadýchanej peny.správne vyšľahaná pena je vtedy keď vám z metličiek pena nekvapká ale ťahá sa v pásikoch.

4. Krok

Do zmesi zo žĺtok jemne primiešame suchú zmes.Miešame zhora dole a krátko.Potom v dvoch krokoch primiešame vyšľahané bielká.

5. Krok

Vylejeme cesto na plech na pečenie, vložený pergamenom. Na štandardnom plechu o rozmeroch 30 x 40 cm .

6. Krok

Roztrite cesto na plech. Hrúbka cesta by mala byť približne 4-5 mm (stúpne na 5-7 mm). Vložíme do rúry na pečieme na 180 stupňov 10-12 minút.Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou potom zrolujeme a tak necháme vychladnúť..

7. Krok

Zatiaľ čo sa piškóta chladí, pripravíme si višne..Môžete použiť mrazené , čerstvé ale aj zavárané.

8. Krok

Keď piškóta vychladne , otočte ju a stiahnite papier na pečenie.Zrežte okraje ..Ak chcete môžete piškótu pokvapkať višňovým sirupom.

9. Krok

Krém si pripravíme vymiešaním všetkých ingrediencií.

10. Krok

Na piškótu natrieme rovnomerne krém, a chaoticky poukladáme višne samozrejme bez kôstok.Roládu pevne zrolujeme.

11. Krok

Takto pripravenú ju dáme do chladničky na 2 - 3 hodiny oddýchnuť.

12. Krok

roládu môžete dekorovať podľa fantázie..dozdobiť ako poleno kúskami čokolády, alebo len preliať čokoládovou polevou.

Dsc00951.jpg Dsc00955.jpg Dsc00956.jpg Dsc00957.jpg Dsc00959.jpg Dsc00962.jpg Dsc00964.jpg Dsc00965.jpg Dsc00966.jpg Dsc00968.jpg Dsc00971.jpg Dsc00974.jpg Dsc00978.jpg Dsc00994.jpg Dsc00996.jpg Dsc00999.jpg Dsc01002.jpg Dsc01005.jpg

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...