Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Risotto s medvedím cesnakom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Risotto s medvedím cesnakom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 30min

reklama:

Suroviny

  • 150 g guľatozrnnej ryže
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 1 šalotka
  • 25 g masla
  • 10 g parmezánu
  • 1 zväzok medvedieho cesnaku
  • olej
  • soľ
  • korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Šalotku nakrájame najemno a speníme ju na rozohriatom oleji. Pridáme ryžu, krátko orestujeme, prilejeme biele víno a na miernom plameni necháme všetku tekutinu odpariť.

2. Krok

Aby sme dosiahli "kašovitějšiu" konzistenciu, ktorá je charakteristická pre talianske rizotá, musíme sa pripraviť na to, že si v ďalšej fáze postojíme pri sporáku. K orestovanej ryži prilejeme asi naberačku vývaru, premiešame a necháme vyvariť. Pridáme ďalšiu naberačku, znovu premiešame a opäť necháme odpariť. Takto postupujeme tak dlho, dokiaľ nie je ryža hotová (bude to trvať cca 15-18 minút), mala bol byť uvarená tzv. Al dente, na skus (vnútri zrniek ryže pociťujeme tvrdšie jadro).

3. Krok

.Pred podávaním rizoto zjemníme čerstvým maslom, dochutíme soľou a korením a dokončíme najemno nasekaným medvedím cesnakom a strúhaným parmezánom. Ozdobiť ich môžeme petržlenovou vňaťkou.alebo lístkami cesnaku..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5839 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.