Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rigo Janči

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rigo600 × 400 px.png
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 10 vajec
  • 125 g práškového cukru
  • 35 g kakaa
  • 200 g polohrubej múky
  • Krém:
  • 4 práškové šľahačky
  • 400 ml mlieka
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 300 g čokolády na varenie
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice rumu
  • 1 prášková želatína
  • Čokoládová poleva:
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddeľte bielka a žĺtka. V samostatnej miske zmiešajte múku a kakao. Do bielkov pridáme štipku soli a začneme ich šľahať, postupne pridávame cukor. Keď vám z bielkov vyjde tuhý sneh, stiahneme šľahač na najnižšiu rýchlosť a začneme po jednom pridávať žĺtky. Nakoniec pridáme múku a kakao a všetko pekne premiešame mixérom na najnižšej rýchlosti. Piškótové cesto preložíme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na cca 20-25 minút. Vychladnutú piškótu prekrojíme priečne na dve časti.

2. Krok

Krém: Smotanu na šľahanie a čokoládu nalámanú na kocky dáme do hrnčeka a zahrievame, kým sa všetko pekne neroztopí. Nechajte mierne vychladnúť. Počas toho vyšľaháme šľahačku s mliekom, pridáme vanilkový cukor a rum, potom prilejeme rozpustenú čokoládu a všetko dobre premiešame. Krém je riedky, ale žiadne obavy. Preto sa pridáva želatína. Želatínu si teda pripravíme podľa návodu na vrecúšku a vmiešame do krému. Vezmite vyšší plech a vložte doň prvú polovicu piškóty, nalejeme krém a prikryjeme druhou polovicou piškóty.

3. Krok

Čokoládová poleva: Rozpustíme opäť čokoládu v smotane a dobre premiešame.. Vrchnú piškótu prelejeme polevou , dobre uhladíme.. Zákusok vložíme do chladničky dobre vychladnúť a stuhnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky alebo na rezy...

reklama:

1.png
www.canva.com
2.png

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

609 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.