reklama:

Ríbezľový koláč s lieskovcami z pekárničky

Kuchyňa:
Náročnosť:
23
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 55m
  • Hotové Za: 1:10 h
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 4 celé vajcia
  • 120g cukor hnedý
  • 250g smotana na šľahanie
  • 270g múka polohrubá
  • 80g lieskovce mleté
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • nastrúhaná z polovice citróna, citrónová kôra
  • čerstvé ríbezle

Postup prípravy

1. Krok

Celé vajcia s cukrom vyšľaháme a vlejeme šľahačkovú smotanu.

2. Krok

Pridáme pomleté lieskovce.

3. Krok

Múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a z dobre umytého citróna, kôru.

4. Krok

Do nádoby vylejeme polovicu cesta, pridáme umyté a odstôpkované ríbezle (predtým treba hneď vybrať háky)

5. Krok

A dáme zvyšné cesto a ešte ríbezle. Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program podľa typu pekárničky. Ja mám Moulinex a program sa nastaví pod číslom 14 "Len pečenie" Tento program sa dá nastaviť na 10 až 70 minút. Nastavila som na 30 minút a po skončení programu, som špajdlou vyskúšala či je koláč dobre upečený, ale v strede bol ešte surový, tak som nastavila program pečenie, ešte na 25 minút.

6. Krok

Nádobu vyberieme z pekárničky a necháme dobre vychladnúť a až potom koláč vyklopíme.

S fotopostupom ▶ http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/07/ribezlovy-kolac-s-lieskovcami-z.html

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?