Ríbezľový džem

Kuchyňa:
Náročnosť:
042
  • Čas Prípravy: 35m
  • Varenie: 20m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1kg cukor kryštálový
  • 150ml vody
  • 1kg celých ríbezlí (so stopkami)

Postup prípravy

1. Krok

Ríbezle umyjeme. Do hrnca dáme vodu s cukrom, premiešame, privedieme do varu a miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Začneme postupne pridávať ríbezle, ale tak aby stále vreli.

2. Krok

Keď sú už ríbezle rozvarené, tak ich prelisujeme cez husté sito (nie kovové)

3. Krok

Rôsol privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 5 minút stáť na viečku.

http://ywettrecepty.blogspot.sk/2012/08/ribezlovy-dzem-kakovy-kolac-s-marhulami.html

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?