reklama:

Ríbezľové víno podávané sa sódou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Fotografia1720
  • Kusov: 1
  • Porcií: 1
  • Čas Prípravy: 5m
  • Varenie: 5m
  • Hotové Za: 10m
reklama:
reklama:

Tak,tieto vína z bobuľovitého ovocia robím každý rok,

nie vo veľkom,ale tak po 5l a vína sú dezertné,

nechávam ich školiť jeden rok,

čiže teraz máme vlaňajšie a môj obľúbený studený sekt,Vám ponúkam…

Suroviny

  • 3dl ríbezlák
  • 2dl sóda
  • kopec ľadové kocky

Postup prípravy

1. Krok

Skôr ako vám naservírujem vlaňajšie víno z červených ríbezlí,dám aj recept,ako ho robím.Dobre prezreté ríbezle,ešte na kríku,pooberám a umyjem a odstopkujem a nechám ich stáť asi dva dni v čistej nádobe,aby zmäkli, lepšie sa nám bude lisovať šťava.Potom na 1l šťavy dávam na stolové víno 1 3/4l vody 150g cukru, výlisky zaleje pribl.s vodou, ktorú som si vypočítala,že budem potrebovať na doliatie do šťavy a ešte z toho získam trochu živín,ak chceme stolové víno silnejšie , musíme pridať cukor.Obdobne postupujeme aj pri dezertnom , ale na 1l šťavy ide 1 1/4 l vody a 300g cukru ,dezertné vina po vykvasení necháme ,,školiť " rok vo fľaši v ktorej kvasilo,na žačiatok kvasenia použijem kvasinky....

2. Krok

A už ide k podávaniu na dno pohára dám 3_4 kocky ľadu a zalejem vínom,aby sa hneď nerozmiešalo z sódou pomaly lejem sódu na kocky ľadu a podávam.Na zdravie!

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?