Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ribezľová kocka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ribezlova.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:divany.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice vody
  • 160 g práškového cukru
  • 160 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Krém:
  • 4 dl mlieka
  • 60 g detskej krupice
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • kôra z jedného citróna
  • 500 g ribezľov
  • Poleva:
  • 120 g práškového cukru
  • 6 lyžíc limetkovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zohrejeme si mlieko na krém a potom keď už vrie, prisypávame krupicu a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

2. Krok

Vyšľaháme si vajcia , pridáme k nim cukor a ušľaháme do peny..Potom pridáme vodu a znovu prešľaháme.

3. Krok

K vaječnej zmesi pridáme múku s práškom do pečiva ale miešame len zhora nadol varechou alebo stierkou.Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie 30 x 32 ..Vložíme do predhriatej rúry na 175°C a pečieme cca 15 minút.

4. Krok

Kým sa koláč pečie, z ríbezlí odstránime stopky, prepláchneme ich a necháme v sitku odtiecť..

5. Krok

Vyšľaháme si maslo s práškovým cukrom do peny, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, nakoniec po lyžiciach pridávame vychladnutú krupičnú kašu a dobre prešľaháme kým nieje krém nadýchaný..potom vmiešame ríbezle.

6. Krok

keď sa piškóta upečie necháme ju vychladnúť a potom ju prekrojíme na dve časti.

7. Krok

Krém rovnomerne rozotrieme na jednu časť piškóty a priložíme druhú časť..pritlačíme..

8. Krok

nakoniec si pripravíme glazúru vymiešaním práškového cukru s limetkovou šťavou..Glazúrou prelejeme zákusok a zarovnáme nožom..Odložíme do chladničky na 3 - 4 hodiny..Potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

275 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.