Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Regina Maria rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Regina maria rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj: www.bucataras.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • štipka soli
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 20 ml oleja
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • Orechové bezé:
  • 6 bielok
  • štipka soli
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g mletých orechov
  • 40 g polohrubej múky
  • Krém:
  • 6 žĺtkov
  • 150 g cukru
  • 30 g hladkej múky
  • 40 ml mlieka
  • 30 g kakaa
  • 300 g mascarpone
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 1 lyžička pomarančového džúsu
  • Sirup:
  • 80 ml vody
  • 20 ml pomarančovej šťavy
  • 30 g cukru
  • 1 lyžička pomarančovej kôry
  • Dekorácia:
  • biele čokoládové vločky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme krém.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny..potom k nim pridáme mlieko, múku a kakao..Misku dáme do vodného kúpeľa nad paru a miešame kým nám nevznikne hustý krém....Ten necháme pod fóliou vychladnúť.

2. Krok

Po vychladnutí vmiešame ku krému mascarpone..Šľaháme do jemnej a nadýchanej konzistencie.

3. Krok

Pripravíme si piškótu.Oddelíme si bielka od žĺtkov..Bielka vyšľaháme so štipkou soli, potom pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.Zvlášť si vyšľaháme žĺtka s olejom do hustej majonézy.tú potom vmiešame k bielkam na nízkej rýchlosti šľahača.Nakoniec zľahka vmiešame múku..

4. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 35 a zarovnáme ho..pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

5. Krok

Po upečení piškótu preklopíme, stiahneme papier a necháme úplne vychladnúť.

6. Krok

Pripravíme si orechové bezé.Vyšľaháme bielka so štipkou soli, potom pridáme cukor a šľaháme kým nám nevznikne lesklý tuhý sneh..Zmiešame si mleté orechy s múkou a pridáme ku snehu a zľahka premiešame..pečieme na plechu vyloženom s papierom na pečenie tých istých rozmerov ako piškótu.pečieme aj pri tej istej teplote 180°C 15 - 20 minút.po upečení preklopíme a necháme vychladnúť..Až potom odstránime papier.

7. Krok

Sirup si pripravíme tak, že si zmiešame vodu s pomarančovým džúsom,a s cukrom a dáme variť.Povaríme kým sa cukor nerozpustí a potom stiahneme z ohňa a pridáme pomarančovú kôru.necháme vychladnúť.

8. Krok

Pišótu , ktorá nám tvorí základ si popicháme špáradlom a pokropíme ju sirupom.môžete použiť aj štetec..Potom rozotrieme polovicu krému,a prikryjeme orechovým bezé.Rozotrieme naň druhú polovicu krému a zarovnáme.nakoniec posypeme čokoládovými vločkami.

9. Krok

takto pripravený zákusok prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky na pár hodín, najlepšie na noc..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

764 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.