Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Recept na klasický hovädzí Stroganoff

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Recept na klasicky hovadzi stroganoff.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
arborio.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 400 g hovädzej sviečkovice
  • 1 cibuľa
  • 5 - 6 šampiňónov
  • 400 ml mlieka
  • 200 ml vývaru
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 bobkové listy
  • vetvička tymiánu
  • múka
  • maslo
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sviečkovú odblaňte nakrájajte na rezance trochu tenšie ako 1 cm, ochuťte ich soľou a čiernym korením a obaľte v hladkej múke múke. mäso v niekoľkých fázach osmažte na masle do zlatista: nedávajte veľa mäsa na panvicu aby sa vám nezačalo dusiť.. Osmažené mäso preložte z panvice do misy..

2. Krok

Ak treba pridajte do panvice viac oleja a osmažte na nej nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.. Potom pridáme huby nakrájané na tenké plátky.. a všetko spolu orestujeme.. Opekáme kým sa z húb neodparí voda..Huby s cibuľou pridáme k orestovanému mäsu a pripravíme si omáčku..

3. Krok

na panvici si rozpustíme 1 lyžicu masla a keď sa maslo rozpustí pridáme k nemu lyžicu hladkej múky.. Opekáme asi 1 minútu kým sa múka neprevonia..Omáčku zalejeme vývarom a mliekom a povaríme asi 10 minút.. Počas varenia pridáme bobkový list a tymián.. Potom pridajte , paradajkový pretlak a prehrejte..

4. Krok

Do omáčky pridáme mäso s hubami a spolu povaríme na miernom ohni asi 10 minút.. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a už len prehrejeme , aby sa omáčka nezrazila..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1379 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.