Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rebarborové osie hniezda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rebarborové osie hniezda
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 15
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:55 hod
Slimaky s rebarborov 1.jpg
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 125 ml vlažného mlieka
  • 25 g cukru
  • 11 g čerstvých kvasníc
  • 40 g rozpusteného masla
  • 1 vajce
  • 0,5 lyžičky soli
  • Plnka:
  • 300 g rebarbory
  • 40 ml vody
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice vanilkového pudingového prášku
  • 2 lyžice mlieka
  • Na potretie:
  • 30 g masla
  • 30 g hnedého cukru
  • Glazúra:
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si rozpustíme maslo, a necháme ho v miske vychladnúť.do hlbšej misky si preosejeme múku, pridáme k nej soľ a cukor a premiešame.V strede cesta urobíme jamku a dáme do jamky vlažné mlieko, do ktorého pomrvíme kvasnice..Zasypeme ich lyžicou cukru a necháme ich speniť..Potom prilejeme rozpustené maslo,vajce a vypracujeme hladké pružné cesto.

2. Krok

Cesto po vymiesení zakryjeme v miske utierkou (bude tuhé) a necháme na teplom mieste vykysnúť..Asi 1 hodinu.

3. Krok

Medzitým si opláchneme rebarboru a ošúpeme ju ..nakrájame ju na menšie kúsky.

4. Krok

Rebarboru si dáme do kastrólika..pridáme k nej vodu cukor vanilkový cukor a citrónovú šťavu a miernom ohni ju povaríme asi 10 minút..Puding si rozmiešame v mlieku a potom zavaríme do rebarbory a varíme do zhustnutia.Potom odstavíme a prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.Maslo potom na potieranie tiež rozpustite a nechajte tiež vychladnúť.

5. Krok

Cesto ktoré nám medzičasom narástlo a vykyslo si na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na obdĺžnik cca 30 x 40 .Po povrchu ho potrieme rozpusteným maslom.Rovnomerne posypeme hnedým cukrom,a rozotrieme rebarborový puding..Zvinieme cesto do rolády a nakrájame z neho asi 3 cm plátky..

6. Krok

Plátky ukladáme do pekáča alebo na hlboký plech vyložený s papierom na pečenie a necháme ich potom podykysnúť cca 30 minút.Medzitým si predhrejeme rúru na 180°C a pečieme nakysnuté hniezda 25 minút..Ak by zvrchu nahárali prikryjeme alobalom.

7. Krok

Po upečení si pripravíme polevu zahriatím smotany a potom v nej rozmiešame oba cukre a mlieko..prejeme osie hniezda keď sú ešte teplé, nie však horúce.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

410 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.