reklama:

Ranná rosa

Kuchyňa:
Náročnosť:
Ranná  rosa
Ranná rosa
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 1:20 h
  • Varenie: 45m
  • Hotové Za: 2:10 h
reklama:
reklama:

Super  zákusok. Prekvapte návštevu s touto bombou. Ešte musím podotknú, že je táto dávka na malý plech. Keď chcete zákusok robiť na klasický plech doporučujem dávku zdvojnásobiť. Namiesto krému môžete vyskúšať aj pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom. 🙂

Suroviny

  • 200g margarínu alebo masla
  • 150 g cukru
  • 3 vajcia
  • 2 šálky polohrubej múky (300g)
  • 250ml kyslej smotany
  • 3 lyžice mlieka
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g tvarohu (na loptičky)
  • 3 lyžice cukru (na loptičky)
  • 1 žĺtok (na loptičky)
  • 5-6 polievkových lyžíc kokosovej múčky (na loptičky)
  • 2 šálky mlieka ( na krém)
  • 1 vajce (na krém)
  • 150 g cukru ( na krém)
  • 3 lyžice hladkej múky (na krém)
  • 1 vanilkový cukor

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravíme gulôčky do cesta..Zmiešame tvaroh, cukor žĺtok a kokosovú múčku. cesto by malo byt tuhé a mali by sa nám dať tvarovať maličké gulôčky.

2. Krok

Guľky by mali byť vo veľkosti vlašského orecha.. tie odložíme do mraziaku na 30 minút.

3. Krok

Teraz si vymiešame margarín s cukrom..do biela. Pridáme vajcia aj zostávajúci bielok, smotanu, mlieko múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame.

4. Krok

Do vymastenej formy nalejeme polovicu cesta. Do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame. Vylejeme na vrch svetlého cesta .

5. Krok

Teraz prichádzajú na rad naše primrazené gulôčky. Tie vtláčame do cesta..

6. Krok

Pečieme v rúre 40 -45 minút pri 180°C ..

7. Krok

Na vrch zákusku si uvaríme puding z mlieka, žĺtka, múky a cukru.

8. Krok

Vychladnutý krém navrstvíme na koláčik a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo kakaom.

Screenshot_55
A tu je výsledok 🙂 Skúšala  som  nahradiť  krém  pochúťkovou  smotanou osladenou  cukrom  a  vanilkou. Tiež fantastická  kombinácia.

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?