reklama:

Punčový srnčí chrbát

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
Fotografia0825
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 15m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 45m
reklama:
reklama:

Chutný koláčik—

Suroviny

  • 6 ks vajcia
  • 6pl kopcom cukor kr.
  • 6pl polohrubá múka
  • 1čl prášku do pečiva, 1pl kakao
  • 2pl cviklovej šťavy s cukrom na farbu
  • 2ks punčová príchuť
  • 2 dl jahodový sirup
  • 100ml voda letná
  • 50ml lekvár marhuľový
  • forma na srnčí chrbát
  • 1/2 citróna
  • 150g marcipánovej hmoty

Postup prípravy

1. Krok

Rozdelíme si vajíčka na bielky a žtky bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny,potom pomaly po jednom zašľahávame žĺtky, pridáme múku s práškom a cesto rozdelíme na 2 plechy vystlané papierom na pečenie trošku cesta si zmiešame s kakaom,aby sme mali farebnú piškótu na punčovú masu...

2. Krok

Pláty upečieme do zlata pri 180 st, z jedného si odkrojíme toĺko,aby sme vložili do srnčieho chrbáta,potrieme lekvárom,ešte si odkrojíme obdĺžnik,čo dáme na vrch..

3. Krok

Z ostatnej piškóty si namrvíme do misy a zalejeme sirupom urobeným z vody ,jahodového sirupu,punčovej príchuti, masu dáme do srnčieho chrbáta na lekvár a po kraji polejeme cviklovou šťavou s cukrom a citrónom potom potrieme obdĺžnik z piškóty lekvárom a zakryjeme tunel...

4. Krok

Necháme pritlačený tak asi 2 hod,potom tunel vyklopíme a prekryjeme vyvaľkanou marcipánovou hmotou a môžeme podávať,dobrú chuť!

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?