reklama:

Pudingová štrúdľa

Kuchyňa:
Náročnosť:
20130906_215805
  • Čas Prípravy: 20m
  • Varenie: 25m
  • Hotové Za: 60m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • 1 balenie mrazeného lístkového cesta
  • 1 balíček krémového prášku Zlatý klas
  • 500 ml mlieka
  • 150 g kryštálového cukru
  • 700 g šťavnatých jabĺk
  • 80 g masla
  • 1 balenie okrúhlych detských piškót
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • práškový cukor na posypanie štrúdle
  • a sem tam pridám aj višne

Postup prípravy

1. Krok

1. Lístkové cesto necháme rozmraziť, Na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme.

2. Krok

2. Zo Zlatého klasu, z mlieka a 50 g cukru uvaríme podľa návodu na obale hustý puding.

3. Krok

3. Jablká očistíme, zbavíme šupy a jadrovníka a nastrúhame alebo nakrájame na tenké plátky.

4. Krok

4. cesto rozložíme na suchý plech a povrch potrieme trochou roztopeného masla.

5. Krok

5.Rozložíme dané množstvo piškót, na ne nastrúhané jablká posypeme daným množstvom mletej škorice, vanilínového cukru a 100 g kryštálového cukru.

6. Krok

6. Polejeme teplým hustýmt pudingu. Cesto s plnkou po dĺžke preložíme tak, aby sa okraje stretli v strede.

7. Krok

8. Krok

7 . Povrch cesta potrieme zvyškom roztopeného masla.

9. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200 °C asi 25 minút. Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

10. Krok

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?