Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Profiterolky s Baileys krémom a krakelínom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_2.jpg
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.vkusnyblog.ru
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 180 ml vody
  • 85 g masla
  • 130 g hladkej múky
  • 3 - 4 vajcia
  • štipka soli
  • Krakelín:
  • 50 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • 15 g kakaa
  • Krém:
  • 150 ml baileys
  • 180 ml mlieka
  • 4 žĺtka
  • 80 g cukru
  • 30 g škrobu
  • 60 g bielej čokolády
  • 200 g mascarpone
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko spolu s baileys dáme na oheň a necháme zovrieť..V miske vymiešame žĺtky s cukrom a so škrobom..Potom pridáme trochu mlieka a tenkým prúdom vlejeme ostatné mlieko a dáme spolu na malý plameň variť..Varíme do zhustnutia..Potom pridáme na kúsky nalámanú bielu čokoládu rozmiešame kým sa všetko neprepojí, odstavíme prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť..

2. Krok

Mascarpone vyšľaháme s cukrom a potom pridáme vychladnutý krém a spolu vyšľaháme.

3. Krok

Pripravíme si krakelín..Všetky suroviny spolu vymiesime .Hmotu si dáme medzi dva papiere na pečenie a vyvaľkáme na 2 mm..takto dáme do mrazničky zamraziť..

4. Krok

medzitým si pripravíme odpaľované cesto.Dáme si variť vodu s maslom a so štipkou soli..Keď sa maslo rozpustí , za stáleho miešania vsypeme múku a odpaľujeme kým sa voda neodparí a cesto sa nespojí do celku..

5. Krok

cesto necháme mierne vychladnúť a potom za pomoci ručného šľahača pridávame po jednom vajcia , podľa potreby..Cesto nesmie byť riedke a musí byť hladké a lesklé..

6. Krok

Cesto si preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame malé profiterolky, ktoré na povrchu sploštíme prstom namočeným do vody.

7. Krok

Vyberieme z mraziaku krakelín, a vykrajovátkom s primeranou veľkosťou vykrajujeme kolieska , ktoré prikladáme na každú profiterolku. Opäť prstom jemne pritlačíme.

8. Krok

Pečieme ich v predhriatej rúre na 180°C 30 - 35 minút, a trúbu neotvárame.Upečené necháme úplne vychladnúť..Hotové musia byť suché a ľahké..Nožom odspodu urobíme dierku , ktorú potom vyplníme krémom z cukrárskeho vrecka.

Choux baileys 2 1.jpg
www.vkusnyblog.ru
Choux s malinivym kremom 3.jpg
www.vkusnyblog.ru
Choux baileys 4.jpg
www.vkusnyblog.ru
Choux baileys 7.jpg
www.vkusnyblog.ru
Choux baileys 5.jpg
www.vkusnyblog.ru
Choux s malinivym kremom 6.jpg
www.vkusnyblog.ru
Choux s malinivym kremom 7.jpg
www.vkusnyblog.ru
Choux s malinivym kremom 8.jpg
www.vkusnyblog.ru
Choux s malinivym kremom 9.jpg
www.vkusnyblog.ru
Choux baileys 6.jpg
www.vkusnyblog.ru

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

424 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.