Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Popraskané čokoládové perníčky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Popraskané čokoládové perníčky
9
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
xn--b1amfiegqdr.xn--p1aiamp;gid=1&pid=1
  • Kusov: 30
  • Porcií: 30
  • Čas Prípravy: 2:10 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 2:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 175 g horkej čokolády 75 % kakaa
  • 75 g masla
  • 120 g cukru
  • 2 vajcia
  • 220 g hladkej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky perníkového korenia
  • štipka soli
  • 30 - 50 g práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

75 g masla a 2 tyčinky tmavej čokolády (175 - 180 g rozpustíme v parnom kúpeli.

2. Krok

Po rozpustení necháme vychladnúť.

3. Krok

Do misky rozbijeme 2 vajcia a pridáme 120 g cukru..Spolu vyšľaháme do peny.

4. Krok

Do samostatnej misky dáme všetky suché prísady - 220 g múky, 2 lyžice. kakaa, 0,5 lyžičky prášku do pečiva, štipku soli perníkové korenie.premiešame..

5. Krok

Vychladnutú čokoládovú zmes pridáme k vyšľahaným vajíčkam a premiešame..potom vmiešame múčnu zmes..Vymiesime cesto, ktoré prikryjeme fóliou a dáme do chladničky.Cesto aby dobre popraskalo by malo odpočívať v chlade minimálne 2 hodiny.

6. Krok

Po 2 hodinách vyberieme cesto z chladničky.Do samostatnej misky si dáme práškový cukor.Z cesta vytvárame rovnomerné guličky asi v priemere 2,5 cm a obaľujeme ich v práškovom cukre..Ukladáme ich na plech vyložený s papierom na pečenie.Dnom pohára ich sploštíme..

7. Krok

Plech vložíme do vyhriatej rúry na 165°C a pečieme cca 20 minút.Charakteristickým znakom prepečenosti budú prasklinky a kôrka ktorá sa vytvorí..

Slideshow_e151a0de 6d14 41b6 8bfd 85319b48fed0.jpg
xn--b1amfiegqdr.xn--p1aiamp;gid=1&pid=1
Slideshow_587d498e ada1 4f2d b306 9e9a88ffe6c2.jpg
xn--b1amfiegqdr.xn--p1aiamp;gid=1&pid=1
Slideshow_65f456b5 300c 472e 8b90 8435c3134464.jpg
xn--b1amfiegqdr.xn--p1aiamp;gid=1&pid=1
Slideshow_c2117fd6 b16b 48f7 addd 2d0bd6547588.jpg
xn--b1amfiegqdr.xn--p1aiamp;gid=1&pid=1
Slideshow_75a0b08b 7cc1 4299 9e2c 1c3ef901783f.jpg
xn--b1amfiegqdr.xn--p1aiamp;gid=1&pid=1
Slideshow_9ccfd668 e50e 4c7e be09 a8ad2866474e.jpg
xn--b1amfiegqdr.xn--p1aiamp;gid=1&pid=1
Slideshow_9a8cdfa8 3757 4af1 91b3 c46b4d5f30ff 1.jpg
xn--b1amfiegqdr.xn--p1aiamp;gid=1&pid=1

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

484 videní

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Odporúčané Mňamky Recepty:

Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.