Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pochúťkový uhorkový šalát

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Pochutkovy uhorkovy salat.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
vilkin.pro
  • Kusov: 2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 500 g čerstvých uhoriek
  • 3 papriky
  • 1 štipľavá paprička
  • 5 ks zelerových stoniek
  • 1 lyžica horčicových semienok
  • 2 cibule
  • 50 ml octu
  • 50 g cukru
  • 1 lyžica soli
  • 100 ml vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si potrebné suroviny. Umyla som zeleninu. Cibuľu ošúpeme a zbavíme jadierok papriku. Zo stoniek zeleru som odstránila hrubé vlákna.

2. Krok

Nastrúhame na hrubom strúhadle uhorky.. Môžete tiež nastrúhať uhorky na plátky alebo kolieska.. Zeleninu môžete nakrájať na akýkoľvek tvar a veľkosť.

3. Krok

Papriky, feferónky a stonkový zeler nakrájame na prúžky. Cibuľu nakrájame na malé kocky.

4. Krok

Premiešame zeleninu, posypeme ju soľou a premiešame. Nechajte pôsobiť cez noc, kým sa šťava neuvoľní. Potom dáme zeleninu na sito, takže prebytočná tekutina odtečie. Zeleninu môžete zľahka stlačiť, aby ste sa zbavili prebytočnej šťavy..

5. Krok

Panvicu zahrejeme a pridáme horčičné semienka. Nalejeme do nej vodu, ocot a cukor. Marinádu privedieme k varu.

6. Krok

Pripravenú zeleninu pridáme do octovo-karamelovej marinády a premiešame.. Dusíme 10 minút, prikryjeme ju pokrievkou a občas premiešame.

7. Krok

Horúcu zmes ešte dochutíme a preložíme do pripravených sterilných pohárov a uzavrieme viečkami. Ak pripravujete výrobok na dlhodobé skladovanie, kvôli spoľahlivosti je možné šalát sterilizovať v pare na 10 minút..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

478 videní

Odporúčané Mňamky Recepty:

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.