reklama:

Plnené kapustné listy

Kuchyňa:
Náročnosť:
Kapustne listy
  • Čas Prípravy: 2:0 h
  • Varenie: 60m
  • Hotové Za: 0m
reklama:
reklama:

Suroviny

  • Kapustná hlava
  • 500 g hovädzieho mletého
  • 250 g uvarenej ryže
  • 5 ks cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kyslá smotana
  • paradajkový pretlak
  • paradajky vo vlastnej šťave
  • soľ
  • vegeta
  • korenie
  • chilli

Postup prípravy

1. Krok

Na drobnúčko nakrájanú cibuľku si opražím do zlatista. Do surového mletého mäsa pridám upečenú cibuľku, rozotretý cesnak, vegetu, chilli, čierne korenie, varenú ryžu a paradajkový pretlak. ( poriadne ochutím ). Kapustná hlava ( najlepšie kvasená ) ak nie tak v celku. Každý jedne list zvariť v slanej vode, aby zmäkol, hrubý stred vyrezaťTúto zmes balím do kapustných listov. Čím menšie sú balíčky, tým sú chutnejšie. ( ja robím z 1/2 kapustného listu - 1 balíček ). Na 2.cibuľkách opražených na oleji si ohrejeme paradajky z konzervy. Pridám poriadnu dávku chilli a soli. Do veľkej zapekacej misy dám na spodok paradajkový základ. Pridám kapustné listy, ktoré ukladám tesne vedľa seba. Na každý kapustný list dám trochu kyslej smotany. Zalejem paradajkovým základom a pokračujem, pokiaľ neminiem všetky suroviny. Pečiem v zapekacej mise minimálne 1.5 hodiny na 170 C. Najlepšie sú nasledujúci deň. Ja som ich pripravovala na Silvestra, ale na Nový rok nám chutili ešte viac. Nenechajte sa odradiť zdĺhavou prípravou. Je to mňamka......

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?