Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Ostatné , Pizza , polievky , Ryby , Šaláty , sladkosti , Slané chuťovky , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pletenky

Kuchyňa:
Náročnosť:
Pletenky10 LOGOa
  • Kusov: 8
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 2:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 800g múka hladká
  • 200ml mlieko
  • 200ml voda
  • 1 kocka droždie
  • 1 malá lyžička cukor
  • 1 malá lyžička soľ
  • 100ml olej
  • 1 vajce
  • vajce na potretie
  • hrubozrnná soľ
  • sezamové semienka

Postup prípravy

1. Krok

z mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások

2. Krok

múku dáme do misky, pridáme vzídený kvások a ostatné suroviny a zamiesime cesto, prikryjeme a necháme kysnúť 1 až 2 hodiny

3. Krok

nakysnuté cesto premiesime, rozdelíme na 8 častí, každú časť vyšúľame na dlhý šúľok, rozdelíme na tri časti a zapletieme ako vrkoč

4. Krok

uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme hrubozrnnou soľou, sezamovými semienkami a necháme podkysnúť

5. Krok

pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút

reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre Hlavné jedlá Krémy a plnky nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2017, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...