reklama:

Placky z jednozrnky

Náročnosť:
_DSC1030
  • Čas Prípravy: 60m
  • Varenie: 30m
  • Hotové Za: 1:30 h
reklama:
reklama:

Do jednozrnkových placiek som sa zamilovala v zlomku sekundy, odkedy som prvé sústo dala do úst 🙂  ednozrnka je vlastne prvým druhom pšenice, ktrú ľudia používali pred viac ako 10 tisíc rokmi. Jej zrno pri dozrievaní rýchlo vypadáva, preto bola neskôr nahradená a vytlačená šlachtenými odrodami, ktoré boli výnosnejšie. Jednozrnka má vysoký obsah bielkovín a niektorých antioxidantov.

Suroviny

  • jednozrnka
  • voda
  • soľ nerafinovaná
  • bylinky podľa chuti

Postup prípravy

1. Krok

Placky som robila už dvakrát a vždy ju stačilo mať namočenú od večera do rána, krásne sa mi vymixovala

2. Krok

Namočenú jednozrnku som prepláchla, precedila a rozmixovala s vodou, tymiánom (som mala zmrazený) a trochou soli atlantickej nerafinovanej.

3. Krok

Na rozpálenú panvicu (jemne potretú olejom) som dala asi 1/2 malej naberačky zmesi a rozotrela.

4. Krok

Opiekla z jednej strany, prevrátila a dopiekla. Placky som uchovávala v termo nádobe.

5. Krok

TIP: k jednozrnke môžete pridať cesnak i majorán 😉 Fantázii sa medze nekladú .

reklama:
reklama:
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Zdroj: Facebook
Tlačiť

Čo si o tom myslíte?