Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Piškótová roláda s čokoládovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
Roláda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 200 ml mlieka
  • 210 g masla
  • 120 g polohrubej múky
  • 40 g zemiakového škrobu
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 290 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 3 vajcia
  • 3 žĺtka
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice koňaku alebo rumu
  • 1 vanilkový cukor

Postup prípravy

1. Krok

30 g masla zohrejte v 70 ml mlieka. Vajcia a žĺtky vyšľahajte v 160 g cukru do peny.. v miske si zmiešajte preosiatu múku s 20 g škrobu, prášok do pečiva soľ a vanilkový cukor, a potom pripojte k žĺtkovej zmesi premiešaním zhora nadol. Pár lyžíc cesta rozmiešajte v teplom mlieku, a pridajte do cesta.

2. Krok

Predhrejte rúru na 190 ° C. Plech si vyložte s papierom na pečenie. Rovnomerne rozložte cesto na plech a pečte 10 až 15 minút v závislosti od rúry. Najdôležitejšie je nevysušiť cesto, inak sa zlomí a rozpadne, keď sa zvinie do rolády! Hotový plát oddelíme od papiera a zvinieme do rolády a necháme úplne vychladnúť.

3. Krok

130 g cukru a 90 ml mlieka dáme zovrieť. 20 g škrobu zriedime so 40 ml mlieka a nalejeme tenký pramienkom do vriaceho mlieka, varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.Potom necháme vychladnúť. Vymiešajte 180 gramov masla izbovej teploty do peny potom pridajte ochladený puding.Vyšľahajte hladký krém. Potom prišľahajte kakao a koňak..

4. Krok

Vychladnutú piškótu natrieme väčiou časťou krému..necháme si trochu na potretie rolády.Roládu zvoinieme a opäť zabalíme do papiera na pečenie a vložíme na pár hodín do chladničky..Potom potrieme zvyšným krémom a dozdobíme podľa fantázie..

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
reklama:

Podobné Mňamky Recepty:

Súvisiace témy:
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Odporúčame

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Značky podľa Chodov

Cesto Chlieb a pečivo Desiata Dezerty Džemy a lekváre grilovačka Hlavné jedlá Krémy a plnky Nápoje Nátierky Obedy Olovrant Ostatné Polievky Predjedlá Prílohy a omáčky Raňajky Rýchlovky Slané chuťovky Večera Zaváraniny Zákusky a koláče Šaláty
Všetky práva vyhradené © Mnamky-recepty.sk iSITA s.r.o. 2013-2018, Kopírovanie stránky bez predošlého súhlasu je zakázané.
Rozumiem

Web obsahuje cookies. Prevádzkovateľ webu nezbiera žiadne osobné údaje, ak nie ste registrovaný. Web obsahuje prvky tretích strán. Viac k: Ochrana osobných údajov a cookies